Ostali sportovi

BMX freestyleri u City Centeru one

Sponzorirani članak • srijeda, 28.04.2010.
BMX freestyleri u City Centeru one

Mjesec ekstremnih i pustolovnih sportova u City Centeru one U okviru "Mjeseca ekstremnih i pustolovnih sportova", koji se održava u City Centeru one do 9. svibnja, posjetitelji su proteklog tjedna uživali u brojnim sportskim atrakcijama i družili se s alpinisticama i BMX freestylerima, te su mogli saznati što je capoiera, razliku između ronjenja na dah i ronjenja s bocama, te što je to Big Wall Speed Climbing.

Sunčica Hrašćanec i Ena Vrbek, članice ženske alpinističke ekspedicije na Mt Everest posjetiteljima su prezentirale svoj ekstremni pothvat, pritom demonstrirajući na umjetnoj stijeni način penjanja u ledu pomoću cepina i dereza. Kako se ujedno bave i speleologijom, te su bile na dnu Lukine jame, u samom su svjetskom vrhu žena s najvišom visinskom razlikom.

Tijekom subote i nedjelje, mnoge posjetitelje oduševili su nastupi četvorice BMX freestylera Zion BMX teama. Na postavljenoj skakaonici, jumboxu, ovi mladi entuzijasti i zaljubljenici u ekstremne vratolomije, izvodili su trikove i skokove, koje su mnoge ostavile bez daha.

Nacionalni park Paklenica organizirao je dječje penjačko natjecanje „Small Wall Kid Speed“, nagradio najbrže male posjetitelje u penjanju, te ujedno predstavio 11. Međunardoni susret penjača i natjecanje u brzinskom penjanju velikih stijena.

Subotnje poslijepodne obilježio je glazbeno plesni nastup kluba Amazonas. Petnaestak capoierista posjetiteljima je prezentiralo tradicionalnu brazilsku borilačku vještinu, capoeiru. Plešući uz zvukove percusija prezentirali su program capoiera akademije koji sastoji se od učenja capoeire u cijelosti (različiti stilovi capoeire, maculele, samba, puxada de rede, muzika i ritam...), a prati tradiciju capoeire iz Rio de Janeira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije