Tenis

Čilić sačuvao nadu

Vedran Babić • petak, 09.07.2010.
Čilić sačuvao nadu
Foto: Bruno Karadža

Poslije prvog dana četvrtfinalnog susreta između Hrvatske i Srbije rezultat je izjednačen - 1:1. Nakon što je Novak Đoković u tri seta porazio Ivana Ljubičića, Marin Čilić je jednakim omjerom protiv Viktora Troickog vratio stvari na početak, iako je prednost sada ipak na strani Srbije uoči subotnje igre parova.

Prvi hrvatski "reket" Marin Čilić opravdao je ulogu favorita i protiv Viktora Troickog donio Hrvatskoj prvi bod u četvrtfinalu Davis Cupa. Naš tenisač je mogao imati puno problema da je Troicki u drugom setu iskoristio brojne šanse koje je imao. Ovako, pobjeda mladog Međugorca 6:4, 7:5, 6:2 poslije dva sata i 23 minute igre.

Srbijanski tenisač je meč otvorio očito nervozno i s nekoliko pogrešaka već je u prvom gemu ispustio servis. Čilić je odlučno zgrabio tu priliku i do kraja seta više nije ispuštao prednost. Najugroženiji je bio u šestom gemu kada je spasio 15-40, no sve osim toga bilo je vrlo dobro i naš tenisač je sa 6:4 uzeo prvi set.

Početak drugog seta bio je jednak početku prvog, samo su se uloge zamijenile pa je tako Troicki bio taj koji je iskoristio slabiji start Čilića i u drugom gemu došao do svog prvog breaka u meču. Nakon što je potvrdio break i poveo 3:0, u sljedećem je gemu mogao odmah riješiti set da je iskoristio 15-40. No, Marin se izvukao iz neprilika i zadržao nadu u vodstvo od 2:0 u setovima.

Od velike prilike koju je propustio Troicki se očito nije mogao oporaviti te je u idućem gemu izgubio servis. Period u kojem su oba tenisača oscilirala se nastavio i srbijanski tenisač je odmah uzvratio breakom za vodstvo 4:2 uz servis. No, niti drugu šansu za zatvori set Troicki nije iskoristio iako je poveo 5:2.

Marin je nanizao pet gemova i na krilima probuđene splitske publike zaključio drugi set i poveo s 2:0. Nije to baš bio set za divljenje našem mladom tenisaču, no uspio ga je osvojiti i to je najvažnije.

U trećem setu Troicki je bio ravnopravan do 2:2, a onda je Čilić opet ušao u seriju i s četiri uzastopna gema priveo meč kraju. Drugi srbijanski "reket" više nije imao snage za preokret i nakon prvog dana Hrvatska i Srbija su izjednačeni - 1:1! U subotu u 15 sati je na rasporedu igra parova, koja bi mogla biti i ključna u konačnom raspletu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy10.07.2010. u 09:57
    bravo majstore, al i Mićo je rekao i ja se slažem da to protiv đokovića mora bit puno bolje za pobjedu
    danchy
  • Obrisan korisnik09.07.2010. u 21:10
    Bravo Čile svaka ti čast!
    Obrisan korisnik