Vodeni sportovi

Nizozemci prelagan protivnik

Tea Lokas • utorak, 16.11.2010.
Nizozemci prelagan protivnik
Foto: FaH

Gruž je u prvom kolu ovogodišnje Svjetske lige u vaterpolu ugostio reprezentaciju Nizozemske. Izabranici Ratka Rudića ni bez važnih igrača nisu imali problema s drugorazrednom ekipom koja nam pravi društvo u skupini C, zajedno s Italijom i Grčkom...

Hrvatska - Nizozemska 15:7 (4:0, 3:2, 2:3, 6:2)

Dubrovnik, Bazen u Gružu
Prvo kolo Svjetske lige

Hrvatska: Nižić (3 obrane), Burić, Bošković 4, Karač, Joković 2, Muslim 4, Marković 1, Bušlje, Paškvalin, Dobud 2, Krapić 1, Buljubašić 1, Pavić (5 obrana).

Nizozemska: Stil (6 obrana), Frauenfelder, Kramer 3, Gerritse, Gielen, Lindhout 1, Gottemaker 1, Van Eck, De Wit, Spijker, Cavalje 1, Lucas 1, Beskers.

Igrač više: Hrvatska 5/7, Nizozemska 3/7
Peterci: Hrvatska 2/2, Nizozemska 0
Suci Adžić (Crna Gora), Vekerdy (Rumunjska)

Hrvatska reprezentacija pomela je reprezentaciju Nizozemske rezultatom 15:7, i to bez bitnih igrača, Hinića, Baraća i Obradovića.

Utakmica koja je poslužila kao jači trening uoči ogleda s Grcima, prošla je u očekivanoj dominaciji vaterpolista Hrvatske.

Nizozemci su u prvih osam minuta bili potpuno neprimjetni u bazenu, primivši četiri pogotka i ne nadmudrivši hrvatskog vratara nijednom. Buđenje je počelo u drugoj četvrtini, no Hrvati su ponovno bili korak ispred (3:2).

Nakon poluvremena Nizozemci su podignuli razinu igre i upisali pogodak više od Rudićevih vaterpolista (2:3). Lagani pad u igri naši nadoknađuju sa šest pogodaka u nastavku, uokvirivši pobjedu ponovljenom izvrsnom igrom iz prve četvrtine.

Nadmoć nad Nizozemcima bila je primjetna čak i u središnjem dijelu utakmice, kada Hrvatska nije igrala na svojoj uobičajenoj razini. Pravi testovi aktualne europske prvake očekuju protiv Grka i Talijana, s kojima se očekuje borba za prvo mjesto u skupini.

Kao najbolji strijelci večeras su se istaknuli Miho Bošković i Petar Muslim s po četiri pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2010. u 09:52
    na popisu nema ni Sukna.
    Obrisan korisnik