Rukomet

Kako su igrali: Samo dvojica na razini

Bernard Jurišić • srijeda, 19.01.2011.
Kako su igrali: Samo dvojica na razini
Foto: Dario Dodić

Ivano Balić i Igor Vori velikim dijelom utakmice protiv Srbije djelovali su usamljeno. Uz tek još poneki bljesak Zrnića, Hrvatska nije imala dovoljno raspoloženih igrača za pobjedu...

Marin Šego: Stao na vrata tek u završnici i pokazao puno više nego Alilović dotad. Zaustavio prvi udarac Vujina, zatim i zicere Rniću i Toskiću, sasvim solidno odradio svoju dionicu.

Mirko Alilović: Obranio je prvi sedmerac Vujinu, nakon toga baš ništa nije zaustavio. Curilo je kroz njega sa svih pozicija kao da ga nije ni bilo na vratima. Morat će se debelo zamisliti i on i izbornik Goluža zbog dosadašnjih izdanja našeg prvog vratara.

Ivano Balić: Kad je Balić podbacio? Vukao nas je svih 60 minuta, gotovo svaku solo-akciju uspješno je završavao, bilo pogotkom, bilo asistencijom i samo zbog njegovog truda i doprinosa šteta je što mu se nitko osim Vorija i donekle Zrnića nije priključio u napadu.

Domagoj Duvnjak: Jedna od najlošijih utakmica u karijeri. Vidi se da je Duvnjak nezaliječen, a kad je tako, možda je bilo bolje da je i ovu utakmicu prosjedio na klupi. U obrani kasnio, u napadu neprimjetan, a kruna na lošu partiju je promašeni zicer kod 24:24 u 58. minuti, koji nam je mogao donijeti pobjedu.

Blaženko Lacković: Upravo je njega Vujin "probio" nekoliko puta i pokrenuo svoju seriju pogodaka na kraju prvog i početkom drugog poluvremena. Pogodio nekoliko šuteva, ali nije to bio pravi Lacković.

Vedran Zrnić: Promašio prvi sedmerac, ali kasnije je uštimao ruku. Realizirao nekoliko kontri, imao nekoliko uspješnih uskoka s krila, sve u svemu pozitivna ocjena. U prvom poluvremenu ga je u obrani izmučio ubojiti Nikčević, no ponešto njegovih pogodaka ide i na Alilovićevu dušu, ne samo Zrnićevu.

Marko Kopljar: Dobro krenuo, pogodio jednu "bombu", djelovao raspoložen, ali u ostatku utakmice potpuno pasivan i neprimjetan. Ništa posebno u napadu nije stvorio osim jednog ili dva uspješna spuštanja na desno krilo i pogodak iz kontre za 24:24. Premalo za ono koliko je igrao.

Igor Vori: Nezaustavljiv na crti, Srbi ga nikako nisu mogli braniti, činilo se da je mogao zabiti koliko god je trebalo. Realizirao je sve što je dobio od Balića, nažalost, ostali ga nisu znali bolje iskoristiti. Naš najbolji igrač danas.

Jakov Gojun: Solidno odrađene obrambene zadaće, dobio nekoliko nezgodnih udarac loptom, ali nije posustajao niti se povlačio iz borbe.

Drago Vuković: Većim dijelom susreta igrao samo obranu, iako se činilo da bi bio korisnije rješenje u napadu nego što su to danas bili Duvnjak i Kopljar. Vidjelo se da ga lopta vuče u napad, ali danas je imao druge zadatke.

Tončić Valčić: U početku jako dobro zatvorio Vujina, dok je on izlazio na njega ovaj nije zabio. Kasnije je i on malo popustio, u napadu imao samo jedan neuspješan pokušaj.

Manuel Štrlek: Kad promaši prvu kontru, možete se kladiti da to neće biti njegov dan. Slab, neaktivan, doduše nije ni dobio puno lopti, ali i ono što je dobio nije konkretizirao. Može i mora više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 09:16
    Samo se ti tjesi... Rade kompleksi ha?
    Obrisan korisnik
  • cameosis20.01.2011. u 02:33
    njemački komentator na sportskom kanalu se jučer pitao zašto goluža forsira kopljara, a ne ubacuje vukovića u napad. pored toga je predugo držao alilovića na golu, koji nije branio ništa. najzanimljivije je bilo kad je zamijetio da su čak i srbi prestali postavljati obranu na kopljara, kome je po... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 00:51
    Tek sada i najveci slijepac vidi koliko je Pero znacio ovoj ekipi...
    Obrisan korisnik
  • dajmituprijavuvecjednom20.01.2011. u 00:16
    dečko, daj se javi u vrapče.
    dajmituprijavuvecjednom
  • Obrisan korisnik19.01.2011. u 22:59
    pa da balić igra utakmice za sebe već 8 godina. koji si ti lik.....
    Obrisan korisnik