Rukomet

Balić: "Pogriješio sam u zadnjem napadu"

Iz Malmö Arene:Tomislav Pacak, Filip Paradžik, Ivan Omazić • srijeda, 19.01.2011.
Balić: "Pogriješio sam u zadnjem napadu"
Foto: Dario Dodić

Ivano Balić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u Švedskoj, dokazavši da je u fantastičnoj formi, no njegovi golove i asistencije Voriju nisu bile dovoljne Hrvatskoj da ostvari pobjedu protiv Srbije...

Balić je bio jedini raspoloženi vanjski igrač Hrvatske, a protiv tvrde obrane Srba to nije bilo dovoljno za više od boda (24:24). Ivano je priznao da je takvu utakmicu i očekivao:

"Kao što smo i mislili, bilo je jako teško jer se radi o dvije jako dobre ekipe. Oni imaju odlične šutere i znali smo da ih moramo što bolje zatvoriti, ali nam to nikako nije uspijevalo. Još su im se i krila nadavala pogodaka, pa nije bilo lako."

U završnici se i Balić mučio protiv obrane Vukovićeve momčadi: "U napadu smo bili dobri u prvom dijelu i pola drugog, no na kraju su oni imali takvu obranu da je bilo jako teško proći i doći do prilike. S obzirom da smo bili u završnici na -2, dobro smo i došli do situacije da imamo šut za pobjedu."

Upravo je Balić i "potegnuo" taj posljednji šut, ali bilo je iz preteške situacije da bi ugrozilo raspoloženog Stanića: "Nije bio takav plan za zadnji napad, međutim, ja sam pogriješio, mislio sam da nema više vremena. Trebao je ići još jedan pas, ovo sam napravio dosta na brzinu."

Ivano nije bio jedini naš igrač koji se požalio na nedostatak sreće u kritičnim trenucima: "Odbilo nam se jedno 5-6 lopti, tu vam treba i malo sreće, ali to je bila takva utakmica."

Znalo se da će Hrvatskoj obrana biti forte, i Balić je zadovoljan kako je to funkcioniralo protiv Srbije, no ima još stvari koje treba popraviti: "Obrana je bila uigrana, i to smo radili na pripremama, no još par stvari treba posložiti kako bi sve bilo sjajno."

Hrvatsku u četvrtak u 20.15 čeka ogled s Danskom u kojem više nemamo pravo na kiks želimo li vidjeti polufinale: "Danci igraju nezgodno, rotiraju dosta igrača, stalno jure i trče 60 minuta. Mi moramo dobrim napadom to zaustaviti. Mislim da su izgubili u obrani odlaskom nekih starijih igrača, ali ulaze polako u ritam, ovi novi su jako brzi, zabijaju puno golova, a Hansen igra odlično."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 18:52
    haha na markov trg
    Obrisan korisnik
  • matbaric20.01.2011. u 14:04
    Ma svaki put Balic zabija kad se nitko ne usudi ni dodati loptu, sto je je, bez Balica smo 60% slabija momcad.
    matbaric
  • matbaric20.01.2011. u 14:03
    Pa ne mogu njih dvojica sve sami, Lackovic je prelos, Valcic sut pokraj gola i iskljucenje, ma dajte si malo sumirajte igru j***.
    matbaric
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 13:48
    I jbg, treba biti iskren ali srbi su više htjeli pobjedu od naših. :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 13:48
    BALIĆU odigro si majstorski i kad nitko nije imao muda puknuti ti si uzeo odgovornost i svaka čast!
    Obrisan korisnik