Rukomet

Alilović: "Danas su me izbušili"

Iz Malmö Arene:Tomislav Pacak, Ivan Omazić • srijeda, 19.01.2011.
Alilović: "Danas su me izbušili"
Foto: Dario Dodić

Hrvatski reprezentativci više su žalovali za bodom kojeg su ostavili Srbima nego što su bili sretni s onim kojeg su istim Srbima iščupali u zadnjim minutama. Shvatljivo, svi znaju da ih taj bod može puno koštati u nastavku natjecanja, posebno jer su momci dojma da su bolja momčad od Srbije…

Mirko Alilović nije imao najbolji dan u svojoj karijeri, pa utakmicu protiv Srbije po dobrom neće pamtiti ni on:

"Rnić ovako igra cijelu sezonu, sva sreća da nije dobio više minuta. Osvojili smo ipak važan bod, još uvijek smo u igri, a sutra nas čeka Danska. Izbušili su me danas, Šego je bio bolji, no što je tu je, nisu ni oni blistali. Treba ovo brzo zaboraviti i okrenuti se prema Dancima."

Nije se naigrao ni Manuel Štrlek: "Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu, a danas nismo u tome uspjeli. Sutra nas čeka Danska, težak protivnik, no mi idemo maksimalno čvrsto. Na kraju smo se dobro iščupali s obzirom da smo gubili dva razlike u završnici."

Igor Vori potvrdio je svoj status (po)najboljeg pivota svijeta, ali njegovih osam golova nije bilo dovoljno: "U trenucima kad smo gubili dva razlike nastao je opet poseban timski duh, kolegijalnost, pa smo na kraju imali i napad za pobjedu. Mislim da smo pokazali da imamo jaku momčad, glavu gore, treba se odmoriti za sutra. Važno je da smo osvojili taj bod na kraju."

Marko Kopljar upisao je svoje prve minute na ovom SP-u i odmah je dobio jednu od naslovnih uloga. Nije briljirao, ali daleko od toga da je bio najslabija karika: "Bio je jaki naboj. Zadnji napad smo imali dogovor napraviti široki križ, na kraju nismo uspjeli, no teško je ostati koncentrirati u ovakvim situacijama, a moraš paziti i da ne primiš gol s druge strane."

Ni Blaženko Lacković nije pronalazio rupe u srpskoj obrani: "Utakmicu možemo pogledati iz nekoliko kuteva. Jedan je onaj da smo gubili dva razlike, no imali smo karakter, vratili se do egala. S druge strane, imali smo loptu za pobjedu koju nismo iskoristili, pa bi se moglo zaključiti da je podjela bodova poštena. No, ja sam imao osjećaj cijelo vrijeme da možemo ubaciti u brzinu više. Griješili smo u detaljima i nekim kritičnim situacijama i to nas je koštalo boda. Meni ga je svakako žao, ali i sutra nas čeka teška utakmica, a mi moramo pobijediti."

Lac ne žali samo za završnicom već i za početkom susreta: "Imam dojam da je obrana danas bila dobra, no neke greške u prvih 10 minuta koštale su nas stvaranja neke razlike koja je bitna u ovakvoj utakmici. I na dva razlike smo trebali pametnije reagirati, ukupno sam dojma da smo bolja ekipa.".

Novi izazov su Danci: "Bit će teško, oni su dobili ovu Srbiju i pokazali dobar rukomet. Morat ćemo stvarno puno trčati i uključiti noge i glavu. Nadam se da ćemo ponoviti obranu barem na ovom nivou, jer danas je bila odlična i onda imamo šansu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2011. u 11:07
    ma kakvi mirko, ma nisuuuu, baš si bio dobar.....jebote, 4 obrane naših golmana u 60min pa WTF?! trgnite se panjine!
    Obrisan korisnik
  • matbaric20.01.2011. u 14:02
    Sego Sego na gol
    matbaric
  • matbaric20.01.2011. u 14:02
    e bogme jesu na svim tekmama do sad, daj dodi k sebi vise...
    matbaric
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 13:42
    a kad tebe mirko ne buše!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 10:03
    Najveći dobitak za sve je sportska atmosfera... Hrvati su top level, a mi se po pravilu napalimo na ovakve utakmice. Nadam se da se nismo istrošili i da čemo protiv Rumuna overiti dobru igru. Hrvatska je malo potrošenija nego ranije, ali opet za polufinale najmanje
    Obrisan korisnik