Rukomet

"Olimpijske igre veće od Svjetskog prvenstva"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 24.01.2011.
"Olimpijske igre veće od Svjetskog prvenstva"
Foto: Dario Dodić

Još jedna noć prospavana u Švedskoj je iza naših reprezentativaca, a svi do jednog su se okrenuli onom što je pred njima. Olimpijske igre, dragulj u kruni svakog sportaša, i ranije su postavili kao primarni cilj, a sad ga pobjedom nad Poljskom mogu i ostvariti.

Mirko Alilović, prvi hrvatski golman, nije štedio sam sebe nakon poraza od Šveđana: "Ne možemo sad više promijeniti loš dojam kojeg smo ostavili. Prvo ja, a onda i moji dečki, Šego i Pešić, koji također nisu nešto branili. Mislim da je najveća odgovornost bila na meni. Jednostavno, podbacio sam."

Treba se okrenuti prema naprijed: "Ima još ta važna utakmica u kojoj se može još nešto napraviti. Trebamo dohvatiti te kvalifikacije za Olimpijske igre. Iako osobno ništa ne mogu popraviti, može nas razveseliti mogućnost odlaska na OI, jedino to je ostalo. Sve je loše", kaže razočarani Alilović.

Blaženko Lacković, koji je u dosadašnjih sedam utakmica SP-a imao šut 25/51, je kazao: "Olimpijske igre su velika stvar, sigurno veća od Svjetskog prvenstva. Stoga, ako se već trebalo nešto ovakvo desiti, onda je dobro da se desilo. S druge strane, moramo glave staviti skupa i odraditi Poljsku maksimalno, pametno kako znamo i možemo te pobijediti. Time bismo napravili veliki korak prema OI"

Tome je Lac dodao: "Primarni cilj sad su nam Olimpijske igre, kolikogod to boljelo. Možemo mi sad analizirati utakmice protiv Švedske, Srbije i Danske, ali mislim da to treba ostaviti za neka druga vremena."

O sutrašnjem je protivniku Lacković rekao: "Poljake smo do sad dobivali, ali je to sve bilo blizu, gol-dva razlike, odluka-svije, lopta-dvije. Tako će biti i ovog puta, nadam se samo da ćemo mi zadržati koncentraciju, da nas nije poljuljala utakmica protiv Švedske i da nas nije uništilo što smo svi utučeni i što ne igramo u polufinalu. Trebamo podršku navijača i svih koji vole rukomet, uz njih možemo uspjeti protiv Poljaka."

Izbornik Slavko Goluža je započeo: "S Poljskom rješavamo prvi cilj po kojeg smo došli u Švedsku, plasman na Olimpijske igre. Ako pobijedimo, mi smo automatski ostvarili taj cilj, a ako i tu priliku propustimo, imamo još jednu, boriti se za sedmo mjesto."

Za pobjedu će ipak trebati da se igrači dobro psihološki pripreme: "Treba razmišljati pozitivno i treba se vratiti iz jučerašnje utakmice. Igrači su emotivno i fizički iscrpljeni, poraz je ostavio velikog traga na njima i trebat ćemo se dobro potruditi da ih vratimo u formu za utakmicu. Poljska će biti sve samo ne lagana", objašnjava Goluža.

O tome što u utorak očekuje Hrvate izbornik kaže: "Očekujem jako, jako tešku utakmicu. Znamo s čime raspolažu Poljaci, kakve imaju šutere i koliko je dobra njihova 6-0 obrana. No, mi moramo imati snage, hrabrosti i odlučnosti da uđemo u koštac s njima, da se borimo i da damo sve od sebe."

Još je jednom Goluža naglasio ključnu vratarsku rolu: "Neki je grč u igračima. Mi smo jučer igrali dobro u obrani, pokazala je analiza, ali opet se vraćamo na ono da imamo četiri – pet vratarskih obrana i nedostaje nam ta golmanska potpora. Zato se nadam da će nam vratari sutra biti na razini, bez njih ne možemo pobijediti."

Susret s Poljacima Hrvati igraju u utorak od 18,15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 22:09
    Kaže Slavko Mirku: "Mirko,pazi metak!", a Mirko će njemu.."jebi ga, već je ušla!"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 22:03
    Belizare, ako ne pokazes barem malo kulture ovo ce biti tvoj zadnji post.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 21:58
    oni krive balića za one lopte šta su otišle u aut. ja mislim da su krivi gobac i onakvi. činjenica je da je metličić još uvik u dobroj formi i da se balić s njime razumi zatvorenih očiju. da je metličić bio na prvenstvu a triba je jer je još uvik puno puno bolji od ove dvoice nebi ni bilo netočnih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 21:51
    naravno, gobac sve zna...ja bih da je on predsjednik saveza (iako već je iz sjene, ali da bude i formalno), predsjednik zagreba, trene zagreba i repke, te srednji vanjski u repki hrvatske umjesto 'neodgovornog i živčanog' balića....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 21:35
    USPUT....hrvatski golmani su najlošiji na cijelom prvenstvu!! sa samo 29% obrana, na 24. su mejstu...bolji su i golmani bahreina, australije, čilea, japana, tid. PA TO JE DEBAKL! zbog ovoga bi šola trebao izletiti iz repke, skupa s golužom!
    Obrisan korisnik