Rukomet

Kako su igrali: Još uvijek ima ulja u svići

Damir Žbulj • utorak, 25.01.2011.
Kako su igrali: Još uvijek ima ulja u svići
Foto: Dario Dodić

Hrvatski rukometaši nisu zaboravili igrati rukomet. Posljednji susret Skupine I, Hrvatska je igrala protiv Poljaka, u utakmici koja je odlučivala o borbi za OI u Londonu. Izgleda da je, zbog svih priča koje su se ispričale ovih dana na njihov račun, proradio inat kod naših igrača te su protiv poljskih rukometaša odigrali najbolju utakmicu na ovom turniru.

Mirko Alilović: Mirko ponovno nije bio pravi. Nije obranio ništa na početku utakmice, izgubio je samopouzdanje i vjeru u sebe. Nakon samo deset minuta igre na vratima ga je zamijenio Pešić.

Ivan Pešić: Ušao u desetoj minuti, prvi udarac obranio u 16. minuti, ali je do kraja poluvremena ipak uspio zaustaviti četiri teške lopte i odražati našu ekipu u prednosti. U nastavku obranio ono što se od njega i očekivalo, napokon smo imali vratara na ovom Prvenstvu.

Ivano Balić: Bez obzira na kritike, Ivano je započeo susret protiv Poljaka i silno se želio dokazati. Aktivan, postigao dva pogotka, ali i za to potrošio pet pokušaja. Drugi dio odigrao 'balićevski'. Izdanje koja od najboljeg igrača svijeta i očekujemo.

Domagoj Duvnjak: Asistirao, solidno odradio minute u napadu, šteta zbog promašene kontre u prvom poluvremenu.

Blaženko Lacković: Zabio prvi pogodak u posljednjoj minuti prvog dijela. Bez pravog doprinosa na ovoj utakmici.

Tonči Valčić: Započeo susret, ali i promijenjen nakon samo tri minute. Realizirao polu kontru u 30. minuti, za svoj prvi pogodak na utakmici. Obrambeno standardno dobar.

Marko Kopljar: Goluža mu je u prvom poluvremenu odredio samo obrambene zadaće. U nastavku slabije reagirao kod nekoliko situacija, ali sve u svemu, pružio ono što se od njega očekivalo

Denis Buntić: Na momente odličan i odlučan, na momente bez prave hrabrosti. U nekoliko navrata tražio suigrače umjesto da je pokušao uputiti loptu prema Szmalu. U prvom poluvremenu u strijelce se upisao četiri puta. U nastavku ista priča kao u prvom dijelu, ali barem je pokušavao. Nagrađen titulom igrača utakmice.

Jakov Gojun: Kvalitetno je odrađivao obrambene zadaće u prvom dijelu, a da nije bilo zaradio isključenje, bilo bi odlično. U nastavku borben i odlučan. Skoro bez pogreške.

Drago Vuković: Ušao u napad oko 20. minute, nije puno pridonio u prvih 30. minuta. U nastavku pokušavao, ali nije mu polazilo za rukom sve što je zamislio.

Igor Vori: Vori je standardno odradio svoj posao na crti. Realizirao je sva maestralna dodavanja Balića. Nije mu bilo lako protiv jakih poljskih pivota i njihove obrane.

Manuel Štrlek: Započeo u nastavku, otvorio pogotkom, zaredao još s dva, odlično realizirao sve prilike. U nastavku susreta ponovio odlično izdanje protiv Rumunjske.

Ivan Ninčević: Započeo utakmicu, ali nije iskoristio svoje minute. Imao dva promašaja iz igre, nije realizirao sedmerac. Zamijenio ga je Štrlek na kraju prvog dijela.

Vedran Zrnić: Konstanta kvalitete, realizirao iz igre, ali početkom nastavka i on je promašio sedmerac i jednu čistu situaciju. U nastavku zabio sve što je trebalo, postigao šest pogodaka, ali je i u obrani odlično zaustavljao Tluczyński. Ponovno odlična predstava.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.01.2011. u 11:13
    pa nije se iskazao protiv danaca šego. imamo mi i bolje od šege, samo se o njima ni ne piše.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2011. u 09:55
    @belizarPesic stvarno nije neki golman ali Segu ne diraj...pogledaj samo kako je ove sezone brani za Zagreb, izgura Skofa sa "jedinice"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2011. u 09:29
    slažem se da kopljar i valčić nemaju što raditi u repki. prvi jer jednostavno nema muda ni znanja, a drugi jer se već 4-5 god šlepa u repki. valčić je dobar u obrani, ali u napadu je već godinama loš. bolj eonda uzeti za obranu špoljarića-koji je tu tata-mata, puno bolji i od valčića. što se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2011. u 09:23
    nažalost, ovo je pirova pobjeda. ova poljska je 50-60% slabija nego poljska sa SP-a 2007. i SP-a 2009., tako da ju nije bio problem pobijediti. uz to....ništa ovom pobjedom na dobijamo. kvalifikacije za OI? nebitno....samo će se problemi sakriti pod tepih. sada će gobac i goluža moži reći da je ovo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • irilov26.01.2011. u 01:55
    evo jedan podatak- ivano je večeras ima 12 asista! slovima- dvanaest!!! kao pozdrav gopcu, pretpostavljam...
    irilov