Rukomet

Balić: "Mi smo najgrublja momčad Prvenstva"

Iz Malmöa:Tomislav Pacak, Ivan Omazić • utorak, 25.01.2011.
Balić: "Mi smo najgrublja momčad Prvenstva"
Foto: Dario Dodić

Balić, Lacković, Štrlek, Vori i Vuković komentirali su utakmicu, a osmjesi im nisu silazili s lica. Jasno je da nakon ovakve utakmice svi mogu čestitati jedni drugima.

Ivano Balić je nakon pobjede nad Poljacima imao što reći, a posebno se osvrnuo na obranu i sudačke reakcije: "Igrali smo obranu kakvu smo trebali igrati od početka turnira. No, suci iz Slovačke nisu to isto mislili: "Zasluženo smo pobijedili, bili smo bolji, premda nam suci nisu dali da pobijedimo 10 razlike. Stvarno to ne razumijem, očito smo najgrublja reprezentacija na ovom SP-u pa smo zaslužili sva ta isključenja. A na nama svi igraju balet, pa ne zaslužuju niti jedno isključenje, čak ni sedmerce nam ne daju. I umjesto da prvo poluvrijeme vodimo osam, mi vodimo dva razlike."

Blaženko Lacković bio je ponosan na svoju ekipu: "Pokazali smo karakter i drago mi je zbog toga. Čestitam suigračima, možemo podići glavu gore i reći da smo praktički u Londonu, iako to još treba odraditi do kraja. Važno je da smo danas pobijedili, hvala cijeloj ekipi i svima koji su nas bodrili – bilo je teško."

Manuel Štrlek postigao je četiri gola, te je bio izuzetno dobro raspoložen: "Drago mi je što nismo pali nakon poraza od Švedske i da smo odigrali dobro, makar znamo da nemamo šanse za polufinale. Nadomak smo cilja, plasmana na Olimpijske igre u Londonu." I Štrlek je pohvalio obranu: "Što se tiče današnje utakmice, igrali smo dobro u obrani i danas smo imali puno lakih golova, za razliku od prošlih utakmica. Golmani su također bili bolji, pomogli su nam jer nam je bilo teško. Glavno je da smo pobijedili, ne bih izdvajao nikoga od igrača."

Kapetan Igor Vori je kazao: "Obrana je cijelu utakmicu bila odlična. U prvom dijelu čak i bolja nego u drugom. Odigrali smo od prve do 60. minute odlično, golmani su danas branili, a kada obrana funkcionira sve je lakše. Trčali smo stalno, imali dobre kontre, nismo im dali da dođu do zraka. Bilo nam je puno lakše igrati nego da smo non-stop šest na šest. Mislim da do sada nisam nikada igrao poluvrijeme gdje smo imali 10 obrana manje i 10 minuta igrača manje, no dobio sam eto danas."

A Drago Vuković se i našalio: "Sad ću i ja počastiti. Dobro nam je došla ona 1-2 pive koje smo popili. "

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2011. u 06:05
    Zanimljivo - nikad u prošlosti se ne sečam, da je Balić govorio o sucima...Godinama dojde i to...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2011. u 12:44
    e još da balić poćne više ozbiljno igrati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2011. u 09:22
    nažalost, ovo je pirova pobjeda. ova poljska je 50-60% slabija nego poljska sa SP-a 2007. i SP-a 2009., tako da ju nije bio problem pobijediti. uz to....ništa ovom pobjedom na dobijamo. kvalifikacije za OI? nebitno....samo će se problemi sakriti pod tepih. sada će gobac i goluža moži reći da je ovo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • etti26.01.2011. u 01:23
    bravo dečki!! e da je bila koja pivica prije svake utakmice =D
    etti
  • Mihalj26.01.2011. u 00:23
    hvala Bogu da uvijek imamo Poljake koje možemo dobit. oni su nam mušteriju ko što smo mi Francuzima
    Mihalj