Rukomet

Goluža: "Peto mjesto je veliki uspjeh"

Ivana Strahija • petak, 28.01.2011.
Goluža: "Peto mjesto je veliki uspjeh"
Foto: Dario Dodić

Nakon pobjede nad Islandom Slavko Goluža je izrazio svoje zadovoljstvo rezultatom, ali je najavio analizu svih utakmica u prvenstvu te dovođenje 'nove krvi' u reprezentaciju.

Izbornik Goluža čestitao je svojim igračima na velikoj borbi i htjenju, te je kazao: "Imali smo u prvom poluvremenu +5 i kontrolirali smo igru, imali igrača više, no tada smo postali brzopleti. Nismo se trebali žuriti, trebali smo strpljivo graditi rezultat. Na sreću, proradio je Pešić na golu, pa smo se vratili u utakmicu."

Izbornik je naglasi: "Peto mjesto na svijetu je veliki uspjeh, ostali smo u vrhu svjetskog rukometa. Treba znati da smo imali povreda, i ja sam bio novitet, pa sve u svemu moramo biti zadovoljni." Opet je naglasio ulogu vratara: "Držim da smo imali takvu vratarsku potporu od početka Prvenstva, sada bismo igrali za jednu od medalja."

Na pitanje o tome može li zlatna hrvatska reprezentacije odigrati još koje veliko natjecanje, Goluža je odgovorio: "Mislim da je potrebno malo svježe krvi, vidi se da dečki dosta izraubani došli na pripreme. Sad imamo period za analizu, osvježenje u reprezentaciji... najvažnije je da se ostalo u vrhu", rekao je za HRT.

Što se događalo s Lackovićem, je li povreda ozbiljnija? "Muči ga rame, upaljeno je. Došao je tako iz Njemačke, ali je on i danas dao svoj doprinos."

U finalu će igrati Francuska i Danska, a Goluža ocjenjuje utakmicu: "Ako Danci budu parirali u tranziciji imat će šanse. Ali me impresionira kod Francuza to što svatko radi svoj posao. Očekujem jako dobru igru, ali pred dajem Francuskoj."

Drago Vuković nije znao objasniti što se dogodilo Hrvatskoj: "Ne znam. Imali smo 13:8 i igrača više, pa smo sami vratili Island u igru. No, znali smo da smo bolji, Islanđani nisu imali šut izvana, a mi smo dobili podršku golmana." Dodao je: "Ne možemo mi bez trilera. Lijepo je završiti pobjedom, no svi smo očekivali bolji rezultat. Čini se da nismo imali sreće i da nismo bili pravi. Moramo pogledati gdje smo griješili u utakmicama i to više ne ponavljati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov29.01.2011. u 17:39
    nevjerojatno, meni je ovo upravo nevjerojatno...svi igrači redom, od ivana do drage vukovića pričaju kako to nije to, kako nismo bili pravi, kako smo podbacili, ivano je doslovno reka kako nije doša igrat za 5. misto, i onda dođe izbornik koji bi u biti i treba bit generator ambicija- i kaže kako... [više na forumu]
    irilov
  • Obrisan korisnik29.01.2011. u 15:57
    ma nije isto ovo 5 mjesto i ono u njemackoj... tamo smo bili Bogovi a ovdje smjesni.... obrana bez faula napad bez ideje...napad i nekako mogu razumit jer je Keta rekao vjezbali smo samo obranu?! a mi nikad gore nismo igrali obranu.. ti si Slavko jedan obicni konj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2011. u 11:55
    uspjeh svakako, ali s obzirom na rezultate proslih godina, veliki uspjeh zasigurno nije...
    Obrisan korisnik
  • ManchaVerde29.01.2011. u 11:36
    Zašto ova izjava nije među izjavama dana? Goluža ne može otrpjeti kritiku, i sad zauzima nekakav defenzivno-bahati stav, kao, jeste li vi normalni, ovo je grandiozno...podsjeća me na Cica poslije 2006. Ja tada inicijalno nisam bio za otkaz, ali kad je on izjavio: "ne bih ništa mijenjao, nisam... [više na forumu]
    ManchaVerde
  • cameosis29.01.2011. u 07:39
    "i ja sam bio novitet" svaka mu čast ... izjava turnira! mogao je barem malo pametnije pokušati mazati oči -- daleko od toga da peto mjesto nije uspjeh, ali ne s takvim uvodom i tim najavama koje su davali prije prvenstva ... zar misle da imamo pileću pamet? ljudi božji ...
    cameosis