Tenis

Ljubičić uživa u Kneževini

Ivor Krapac • četvrtak, 14.04.2011.
Ljubičić uživa u Kneževini
Foto: EPA

Ivan Ljubičić proslavio je novu vrijednu pobjedu na Masters 1000 turniru u Monte Carlu. Nakon što je u drugom kolu ispratio Jo-Wilfrieda Tsongu, u osmini finala pobrinuo se za još bolje vijesti - nadjačao je petog nositelja Tomaša Berdycha i izborio četvrtfinale protiv Rafaela Nadala...

Kada već na dva Masters 1000 turnira na tvrdoj podlozi nije išlo po željama, uz rane poraze u Indian Wellsu i Miamiju, Ivan Ljubičić nije dao da se dogodi nešto slično i po prijelazu na zemljane terene, u Monte Carlu. U tri ovogodišnja meča u Kneževini, Ljubo još nije izgubio set, a novi korak napravio je gotovo bez ikakvih problema, sa 6:4 i 6:2 protiv petog nositelja Tomaša Berdycha, čime se probio u svoje treće četvrtfinale ovog turnira, na kojem je prvi put nastupio još 1999. godine.

Kao i kolo ranije protiv Jo-Wilfrieda Tsonge, Ivan je i u ovom meču potvrdio koliko je raspoložen u prvom ovosezonskom turnirskom nastupu na zemlji, ali za razliku od 12. nositelja iz Francuske, Berdych nije imao previše prilika za drugačiji, njemu sretniji rasplet. Drugi hrvatski reket je sve riješio brzo, za sat i 21 minutu.

Dva četvrtfinala

Ljubičić je svoja dosadašnja dva četvrtfinala Monte Carla igrao 2006. i '09. godine. Prije pet sezona zaustavio ga je Fernando Gonzalez, dok je preklani izgubio od Nadala, s kojim će se sresti i ovog puta.

Osim što je već dvaput bio u četvrtfinalu, Ivan je u Kneževini pet puta dolazio do osmine finala, a u ranijoj fazi turnira gubio je četiri puta.

Ako će se petopostavljeni Čeh sjećati situacija koje su mogle usmjeriti meč na njegovu stranu, ponajprije će moći izdvojiti treći gem prvog seta, u kojem je imao, kako se pokazalo, svoju jedinu break-loptu u ovom dvoboju. Ivan ju je izvukao i držao za 2:1, a potom, nakon što su do završnice seta i jedan i drugi bili čvrsti na servisu, dočekao svoju šansu kod vodstva od 5:4. Break u odličnom trenutku približio ga je pobjedi.

Ostatak posla bio je lakši. Hrvatski adut je u četiri servis-gema u drugom setu izgubio ukupno šest poena, uz najteži posao kod 1:1, kada je držao nakon izjednačenja, da bi gem potom došao do breaka i napravio novi korak prema četvrtfinalu. Kako se pokazalo, u nastavku je jedina Ljubičićeva briga bila bol u desnom ramenu, zbog koje je na izmjeni strana kod vodstva od 4:1 zatražio medicinski time-out i masažu, ali barem u ovom meču, to ipak nije predstavljalo veći problem.

Nakon što je lako držao za 5:2, Ljubo je završio posao još jednim breakom, trećim u meču, izborivši priliku da se u petak među posljednjih osam okuša protiv Rafaela Nadala, šesterostrukog uzastopnog pobjednika ovog turnira. Nadal je svoje mjesto u četvrtfinalu osigurao sa 6:2 i 6:4 protiv Richarda Gasqueta.

ATP Masters 1000 Monte Carlo, 14.4.2011., osmina finala: Nadal (Španjolska, 1) - Gasquet (Francuska, 13) 6:2, 6:4, Ljubičić (Hrvatska) - Berdych (Češka, 5, WC) 6:4, 6:2, Troicki (Srbija, 11) - Robredo (Španjolska) 3:6, 2:1, predaja Robreda, Ferrer (Španjolska, 4) - Raonic (Kanada) 6:1, 6:3.

Parovi, osmina finala: Bopanna/Qureshi (Indija/Pakistan, 6) - Butorac/Rojer (SAD/Nizozemski Antili) 7:6(4), 6:3.

Četvrtfinale: Chela/Soares (Argentina/Brazil) - Južni/Stahovsky (Rusija/Ukrajina) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2011. u 01:00
    ajde ne seri Fuseru s tim izmišljotinama...da čovjeka osobno ne poznajem, i da se s njim ne družim svih ovih godina, još bi i prešutio to tvoje trabunjanje, ali budući smo od prvog osnovne frendovi, poklopi se po ušima i drugi puta provjeri kokošarske informacije prije ih nego javno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2011. u 00:46
    ..tako i mene stari španeri gaze slajsevima..promjenama..i tu i tamo nekim servisom..ljubo je fenomen ima 34 godine i nosi se s ovima..da 34 dobro ste čuli...možda i 35
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 21:09
    bravo Ivane
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 16:44
    haha samo sanjajte djecaci rafa osvaja ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 16:22
    jako pametno igra. ajmo do kraja!!
    Obrisan korisnik