Košarka

Joke: "Svaka utakmica nam je periodična"

Ivor Krapac • četvrtak, 14.04.2011.
Joke: "Svaka utakmica nam je periodična"
Foto: Davor Sajko

Nakon domaćih poraza od Zadra i Cedevite, koji su trenutno objektivno jači, Cibona je i drugu utakmicu zaredom bila uspješna u svojoj dvorani. Pobjeda nad Alkarom, puno teža nego je bila ona protiv Zaboka, zadržala je Cibose korak iza trenutno četvrtoplasiranog Splita, no bez obzira na +10 na kraju, Josip Vranković nije mogao zaboraviti na muke u drugoj i trećoj četvrtini protiv Sinjana. Gostujući trener Boris Poljak djelovao je zadovoljnije...

Cibona je barem kod kuće počela pobjeđivati u Ligi za prvaka, no i uz te pobjede, zasad dvije u šest kola, dojam još nije pravi. Može li ova momčad bolje od trenutnih izdanja, vidjet će se u nastavku sezone, a sve što zasad pokazuju potvrđuje da je još puno posla pred Josipom Vrankovićem, koji je i nakon deset razlike protiv Alkara govorio o oscilacijama svoje momčadi.

"Igramo periodično, takvi smo u svakoj utakmici, što se ovog puta vidjelo s dobrom prvom četvrtinom, pa padom u drugoj. Dva-tri igrača iskočila su koncepcijski i bacila nas u krivi ritam, a zasad nismo toliko jaki da se to ne osjeti", osvrnuo se Joke nakon pobjede, izdvajajući Vrbanca i Krapića, s čijom reakcijom u drugoj dionici nije bio zadovoljan: "Kada su se na to pridodala još jedan ili dvojica igrača s nerezonskim šutem, onda to ispadne kako ispadne".

Tomislav Zubčić: "Otvorili smo utakmicu kako smo i očekivali, zabili smo puno poena, nismo puštali u obrani. Trebali smo prelomiti susret kod 5-10 razlike, ali nakon što smo primili nekoliko lakih poena i sve je postalo otvoreno, nije nam bilo lako privesti stvari kraju. Šteta što nismo dobili s većom razlikom s obzirom na vruću atmosferu koja nas čeka 'dolje'".

"Trener mi je dao ovu novu ulogu, zasad funkcionira, nadam se da će ići i u budućnosti. Igrao sam playa već u mlađim kategorijama tako da mi ovo nije bio problem".

Dio razloga što se Cibosi i dalje muče su ozljede koje ih nastavljaju pratiti, ovog puta s Karlom Vragovićem koji nije trenirao nakon utakmice u Splitu i Damirom Miljkovićem, kojeg protiv Alkara nije bilo na parketu. S obzirom na to, Vranković je ponovno eksperimentirao, ovog puta s Tomislavom Zubčićem kao organizatorom igre na početku utakmice.

"Igramo svaka tri dana, trenutno mi je kraća rotacija i ulazimo u probleme. Moramo raditi na tome da podignemo nivo igre, ne da imamo samo 15 kvalitetnih minuta od ukupno 40, ali razlog za to možemo naći u hendikepiranosti ozljedama koje nas pritišću", zaključio je Cibonin trener, kojem će dobro doći malo više odmora do iduće utakmice, sljedeće srijede protiv Zagreba CO.

Alkarov trener Boris Poljak kazao je da je njegova momčad dala koliko je mogla, izdvajajući izostanak ozlijeđenog Josipa Blajića, zbog kojeg je Ante Delaš ovog četvrtka bio jedini gostujući organizator igre: "Pobjeda Cibone je zaslužena - prelako su nam se odvojili na 15 razlike, trebali smo potrošiti puno energije da se vratimo, a oni su valjda mislili da je utakmica gotova. U nastavku nam je bitan faktor bio umor jedinog playa Delaša, imali smo velik broj izgubljenih lopti".

Bilo ih je ukupno 25, Delaš je sam imao osam, ali bez obzira na to, Sinjani su bili u igri još kod -4 početkom posljednje četvrtine. "Kod ranih 15 razlike nije se činilo da će ispasti dobro za nas, ali Cibona se vjerojatno opustila, nama su počeli ulaziti neki šutevi koji nisu bili rezonski i uspjeli smo se vratiti. Zadovoljan sam, pogotovo zbog toga što su naši navijači zadovoljni - sada gledamo dalje, tempo ove lige je takav", dodao je Poljak, poželivši u nastavku sezone sreću svojem prijatelju i bivšem suigraču, sada na Ciboninoj klupi.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 22:07
    I to najčešće sa četiri perioda!
    Obrisan korisnik