Vodeni sportovi

Rudić: "Prihvatljiva pobjeda za početak"

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 18.07.2011.
Rudić: "Prihvatljiva pobjeda za početak"
Foto: Sandro Donda

Nakon visoke pobjede nad Brazilom na samom početku Svjetskog vaterpolskog prvenstva, izbornik Barakuda Ratko Rudić nije bio u potpunosti zadovoljan igrom svojih izabranika...

U prvom kolu skupine C na samom startu SP-a u vaterpolu, Hrvatska je u Šangaju uvjerljivo svladala Brazil 14:5. Vaterpolisti su dobro krenuli u utakmicu, poveli 7:0, nakon čega svoj prvi gol zabijaju i Brazilci. Najbolji u hrvatskim redovima bio je Miho Bošković sa četiri postignuta pogotka, dok je tri gola zabio Fran Paškvalin.

Kako piše Večernji list, nakon utakmice Paškvalin je požalio za nekim propuštenim prilikama: "Za početak je bilo dobro, iako je šteta da nismo iskoristili još nekoliko vrlo izglednih prilika za pogodak. U završnici smo se malo opustili, ali to je valjda normalno u ovakvim utakmicama", izjavio je Paškvalin.

Hrvatski izbornik Ratko Rudić nije bio u potpunosti zadovoljan obranom, ali ni napadom: "Nismo pokazali baš puno u ovoj utakmici, ali nju je ionako trebalo tek odraditi. U napadu se prilično srljalo, a u obrani je bilo napuštanja svojih igrača. Takve se stvari u pravoj utakmici ne rade. No za početak prvenstva prihvatljivo je."

Drugo kolo, u srijedu u pet sati ujutro po našem vremenu, Hrvatskoj donosi susret s Kanadom: "To je već ozbiljan suparnik. Morat ćemo odigrati čvršće. Kanađane ne smijemo olako shvatiti", kazao je Rudić.

Pobjeda Mađarske nad Crnom Gorom upozorila je Rudića na odličnu crnogorsku obranu: "Crna Gora odigrala je odličnu utakmicu i bila je bliža pobjedi. Izvrsno je odigrala u obrani i, ako naletimo na nju, neće nam biti nimalo lak suparnik."

Porazom od Mađarske nezadovoljan je bio i izbornik crnogorske reprezentacije, Petar Porobić: "Nakon dugo vremena djelovali smo baš kao ekipa, čvrsto. Nismo samo bili ravnopravni s Mađarima, nego smo više puta vodili i bili blizu bar neriješenog rezultata, mislim da smo mogli i pobijediti. U svakom slučaju, dobar početak za nas, ali trebamo žaliti za propuštenom prilikom", rekao je Porobić za srpski portal Mondo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bokam18.07.2011. u 15:41
    ajmooooo
    bokam
  • matcky9618.07.2011. u 14:45
    ...nećemo stati sve do zlata...
    matcky96