Rukomet

Vori: "Ostvaren prvi cilj"

Iz Varaždina:Zvonka Keliš • subota, 07.04.2012.
Vori: "Ostvaren prvi cilj"
Foto: Marlon Janiček

Hrvatska rukometna reprezentacija nije imala problema u dvoboju s Čileom te je uvjerljivom pobjedom s dvadeset pogodaka razlike osigurala svoje mjesto na Olimpijskim igrama u Londonu. Igor Vori i Zlatko Horvat nakon susreta nisu krili zadovoljstvo kako igrom hrvatskih reprezentativaca tako i osiguranim mjestom u Londonu.

Rukometaši Hrvatske drugoga su dana kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre ostvarili svoj cilj te su pobjedom nad Čileom osiguraloi svoje mjesto u Londonu: "Prvi cilj je ostvaren, kvalificirali smo se na Olimpijske igre tako da se večeras možemo pomalo i opustiti. U nedjelju nas, pak, očekuje Island i tada trebamo odraditi posao do kraja te po mogućnosti otići na OI kao prva reprezentacija u skupini", izjavio je hrvatski kapetan Igor Vori.

Pred Hrvatskom je sada još dvoboj s Islandom za prvo mjesto koji nikako nije nevažan: "Protiv Islanda će nam biti mnogo lakše iako je pobjeda nad njima i prvo mjesto u rupi važno zbog samog ždrijeba. U prvom susretu na turniru bili smo u grču, protiv Čilea smo već odigrali mnogo, mnogo lakše te smo se praktički razletjeli po terenu, svih 60 minuta smo bili koncentrirani, u obrani smo odigrali čvrsto te je to recept i za dvoboj protiv Islanda."

"Drago mi je zbog pobjede, ona nam je bila potrebna kako bi se kvalificirali na Olimpijske igre. Golmani su danas odlično branili, istrčali su dečki puno kontri te su se skoro svi upisali u strijelce. Pred nama je još sada utakmica s Islandom za prvo mjesto u kojoj, dakako, želimo pobjedu", prokomentirao je nakon susreta najbolji desni vanjski u Europi, Marko Kopljar.

"Utakmica s Islandom, dakako, neće biti laka, a ono što je bitno vratio im se Stefansson što im daje dodatno iskustvo. Međutim, njegov povratak je svakako veći problem za nas, no uz obranu i igru koje su pružene danas ne bi trebalo biti problema", na koncu je dodao Vori.

Kapetan hrvatskog prvaka, CO Zagreba, Zlatko Horvat, također nije krio zadovoljstvo odličnom igrom i ostvarenim rezultatom hrvatske reprezentacije: "Uistinu smo dobro ušli u utakmicu te smo samo gradili prednost nad Čileom, a ona je rasla iz minute u minutu. Pokazali smo da kada igramo ozbiljno takav bude i rezultat tako da smo protiv Čilea usitinu pokazali što znamo."

Nedjelja Hrvatskoj na turniru donosi ogled s Islandom za prvo mjesto u skupini: "Čestitam svojim suigračima na dvije odlične utakmice te vjerujem da ćemo i sutra pokazati svoje pravo lice. Prvo mjesto nam je dakako bitno te ćemo u susret s Islandom ući koncentrirano kako bismo odigrali na najvišoj mogućoj razini", zaključio je Horvat.

foto Marlon Janiček

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!