Rukomet

Čupić: "Najteže s Islandom"

Iz Varaždina:Zvonka Keliš • nedjelja, 08.04.2012.
Čupić: "Najteže s Islandom"
Foto: Marlon Janiček

Rukometna reprezentacija Hrvatske ostvarila je i drugu pobjedu na kvalifikacijskom turniru u Varaždinu čime je osigurala svoj nastup na Olimpijskim igrama. Blaženko Lacković nije krio sreću zbog ostvarenog rezultata, a zadovoljan je bio i podrškom publike. Ivan Čupić se, pak, odmah okrenuo novom dvoboju i novoj, trećoj pobjedi.

Hrvatski rukometaši osigurali su svoje mjesto na OI u Londonu te su u drugom susretu u Varaždinu pokazali kako su uistinu klasa više od nepoznanice turnira, reprezentacije Čilea: "Sada smo mnogo sretniji i zadovoljniji, naime, glavni ovogodišnji cilj, dakle, plasman na Olimpijske igre u Londonu, smo uspjeli ostvariti. Susret s Čileom bio je mnogo lakši od onoga u petak s Japanom te smo sada sigurno osigurali mjesto u Londonu", kazao je netom nakon susreta miljenik varaždinske publike, Blaženko Lacković.

"Vidjelo se da smo mnogo kvalitetnija momčad od Čilea te je to samo trebalo potvrditi. Mi smo maksimalno ušli u susret, pokazali smo što znamo i to je bilo dovoljno za pobjedu", dodao je Lacković.

Sada je pred Kaubojima borba za prvo mjesto u grupi koje je itekako važno za sam ždrijeb: "Preostalo nam je sada osvojiti prvo mjesto u skupini, no za njega ćemo se boriti s ekipom koja je jako dobra te stoga smatram da će dvoboj s Islandom, ali i sam rukomet u nedjelju biti izuzetno kvalitetan."

Zadovoljan je Lac bio i s podrškom publike drugoga dana dvoboja u varaždinskoj Areni: "Atmosfera u dvorani u dvoboju s Čileom bila je jako dobra, a bilo je tu i lijepih poteza te smijeha i opuštenosti."

Ivan Čupić nakon nove pobjede Hrvatske ponajviše je bio sretan što je momčad prošla bez novih ozljeda te što je publika zadovoljna viđenim rukometom: "Osigurali smo pobjedu, ali i plasman na Olimpijske igre, no ono što je najvažnije jest to da smo svi igrali protiv Čilea, da nema novih problema s ozljedama i da smo ljudima koji su došli pogledati ove dvije utakmice omogućili da uživaju u rukometu."

Hrvatsko desno krilo odmah nakon slavlja nad Čileom misli je, pak, okupirao nedjeljnim dvobojem s Islandom: "Znali smo da nas najteža utakmica na turniru čeka u nedjelju protiv Islanda, no iako smo London već izborili turnir moramo završiti na najbolji mogući način, dakle, s tri ostvarene pobjede", kazao je za kraj Čupić.

Raspored za nedjelju:
15:30 Japan - Čile
18:00 Hrvatska - Island

foto Marlon Janiček

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!