Rukomet

Goluža: "Želimo broj jedan!"

Iz Varaždina:Ivana Strahija • subota, 07.04.2012.
Goluža: "Želimo broj jedan!"
Foto: Marlon Janiček

Nakon druge pobjede na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Varaždinu, visokih +20 protiv Čilea, hrvatska rukometna reprezentacija dobro je raspoložena. Protiv Islanda u nedjelju najavljuju Hrvati bespoštednu borbu, iako su ostali bez dvojice važnih igrača zbog ozljeda.

Kako je red, na konferenciji za novinare prvu su riječ imali gosti iz Čilea, ali izbornik Fernando Capurro nije imao previše toga za kazati: "Pobjeda Hrvatske bila je visoka, iznimno jasna i ja nemam drugih komentara."

Nešto je rječitiji bio jedan od braće Perez, Emil: "Naša je meta Japan sutra, to je nama jako važna utakmica i moramo se boriti. Danas smo doživjeli rezultatsku katastrofu, ali je sutra novi dan."

Kad već nisu gosti pričali sami o sebi, pričao je o njima hrvatski izbornik Slavko Goluža. "Po meni, i oni su pobjednici ove utakmice. Impresionirali su me borbenošću, motivacijom i borbenim duhom, rezultat nije toliko važan koliko je važan bio njihov pristup. Uistinu im želim da sutra pobijede Japance."

Otkrio je potom Goluža novinarima da je on izgubio okladu koju je sklopio s igračima koji su igrali u drugom dijelu utakmice, no detalje nije želio ispričati: "Drago mi je da sam izgubio, to je dovoljno. Moram pohvaliti ekipu iz drugog dijela na čelu s Losertom."

O samoj je utakmici izbornik Goluža rekao: "Opet nam je otvaranje bilo boljka, no nakon toga je sve štimalo. Naravno da ne želimo stati na ovome, želimo prvo mjesto i broj jedan, a za to će nam trebati velika podrška publike i dobra atmosfera. Nadam se fanatičnoj publici i igračima, idemo pobijediti Island."

Upozorio je hrvatski strateg da Island nije ona ista ekipa s Europskog prvenstva u Srbiji, gdje su bili deseti: "Sigurno će nam biti teško, Island je sada mnogo jača momčad."

Uz ojačani Island, Hrvatska ima problema s ozljedama, a već otprije nedostaju Balić i Štrlek: "Buntić protiv Čilea nij eni igrao jer mu se jučer upalila žlijezda na leđima, imao je kirurški zahvat i to je odstranjeno. Sad je na antibioticima i još ne znamo hoće li igrati. Kod Kopljara pak je problem istegnuće gluteusa, tako da može igrati obranu ali ne može sprintati u napad", otkrio je Goluža.

Jakov Gojun pak je posvema zdrav, protiv Čilea je odradio svoj dio u obrani, a postigao je i dva pogotka. "Ovaj plasman na Olimpijske igre, pred domaćom publikom, je sigurno velika stvar. Svjesni smo da nas protiv Islanda čeka teška utakmica ali želimo pobijediti, pa pozivam sve u dvoranu u nedjelju."

foto Marlon Janiček

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!