Rukomet

Španjolci svladali Brazil i osvojili pripremni turnir, ali zabrinjava slaba posjeta

Damir Žbulj • nedjelja, 06.01.2013.
Španjolci svladali Brazil i osvojili pripremni turnir, ali zabrinjava slaba posjeta
Foto: Dario Dodić

Španjoslka rukometna reprezentacija i trećom uvjerljivom pobjedom zaključila je pripremni turnir pred početak Svjetskog prvenstva koje u petak započinje na njihovom tlu. Nakon lakših treninga protiv Čilea i Japana, protiv Brazila su ipak morali unijeti malo više truda, ali svejedno su bez ikakvih problema stigli do sigurne pobjede od devet pogodaka viška...

Memorijalni turnir Domingo Bárcenas prema očekivanju osvojili su domaći rukometaši. Madridska Caja Magica, dvorana koja će ugostiti i hrvatske rukometaše, je u potpunosti spremna za rukometnu akciju koja kreće 11. siječnja.

Izabranici Valera Rivere, prema očekivanjima, nisu imali većih problema na putu prema osvajanju prvog mjesta, a u posljednjoj utakmici nadigrali su Brazil, koji je također bio uvjerljiv protiv Čilea i Japana, rezultatom 31:22.

Problem gledanosti?

Iako protivnici nisu bili previše atraktivni, zabrinjava slaba posjeta na utakmicama španjolske rukometne reprezentacije manje od tjedan dana pred početak Svjetskog prvenstva. Madridska Caja Magica prima više od 12 tisuća posjetitelja, a ukupno ih je u tri njihove utakmice bilo oko osam i pol tisuća. U petak tri, u subotu oko četiri, dok je na finalnom dvoboju u nedjelju protiv Brazila, kako prenosi As, bilo samo tisuću i pol ljubitelja rukometa. Bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti gledanost kada krene SP te pogotovo na ostalim utakmicama, ako niti domaćin Španjolska ne može napuniti dvoranu.

Nakon uvodnih 2:2, Španjolci ubrzo ubacuju u veću brzinu i rade uvjerljivu razliku da bi do odmora bilo devet pogodaka prednosti, 20:11. U nastavku su priliku dobili svi igrači, a Brazil se nije pokazao kao reprezentacija koja može ugroziti one najbolje.

Španjoslka je kroz čitav turniri prikazala igru po kojoj je i prepoznatljiva, uz dobru igru u obrani te brzu tranziciju kroz kontre i polukontre. Brige je izborniku zadala ozljeda Ugaldea nakon prvog dvoboja u petak, ali novopridošlo lijevo krilo Arino zabio je dva pogotka Brazilcima.

Nakon što je u prvom dvoboju branio Sierra, a u drugom Gonzalo Pérez de Vargas, u trećoj utakmici na turniru na vrata je stao Arpad Šterbik te prikupio 15 obrana. Najefikasniji je bio Jorge Maqueda sa šest postignutih golova, Aguinagalde i Rocas zabili su po pet, dok su Víctor Tomás i Antonio García po četiri puta bili uspješni pred brazilskim vratima.

Felipe Borges s pet te Vinicius Teixeira i Fernando Pacheco svaki s po tri pogotka bili su najuspješniji Brazilci.

U dvoboju za treće mjestu Čile je minimalno slavio nad Japanom 30:29, ali njihovi navijači ne mogu se nadati nekim zapaženim rezultatima na smotri svjetskih reprezentacija. Bez ozlijeđenog Marca Oneta u prvom planu su braća Harald i Erwin Feutchmann, koji su bili i najprecizniji.

Španjolska Svjetsko prvenstvo otvara u petak protiv Alžira, Brazil 12. siječnja igra protiv Njemačke, a Čile protiv Makedonije.

Pripremni turnir za SP 2013.
Španjolska - Brazil 31:22 (20:11)
Čile - Japan 30:29


Španjolski rock band Chloe izvodi službenu pjesmu rukometnog Svjetskog prvenstva naziva Siete Metros (Sedam metara)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!