Rukomet

Mađari nakon remija s Poljacima i Česima svladali Slovake

Damir Žbulj • nedjelja, 06.01.2013.
Mađari nakon remija s Poljacima i Česima svladali Slovake
Foto: EPA

Mađarska je u uspješno zaključila turnir u češkom Brnu. Nakon što su u prva dva dvoboja, s Poljacima i Česima, odigrali bez pobjednika, protiv Slovačke su stigli do pobjede sa šest pogodaka viška. Hrvatsku okršaj s Mađarima očekuje u trećem kolu skupine D, 15. siječnja u Madridu.

Nakon dva neodlučena rezultata, mađarski rukometaši stigli su do prve pobjede na solidnom pripremnom turniru u Češkoj, gdje su osim domaćina sudjelovali i Slovaci te Poljaci.

Protiv Slovačke su izabranici Lajosa Mocsaija odigrali jednu jako dobru utakmicu te s optimizmom mogu odraditi posljednje dane priprema prije odlaska prema Španjolskoj.

Već su do poluvremena stvorili prednost od tri pogotka (15:12), a u nastavku su tu razliku i udvostručili za 31:25.

Najefikasniji u redovima mađarske ekipe bio je Harsanyi koji je postigao pet pogodaka, Kornél Nagy zabio je četiri, dok su po tri puta uspješni bili Laszlo Nagy, Zubai, Lekai i Császár.

"Odigrali smo pet jakih utakmica u ovom kratkom periodu dvotjednih priprema za Svjetsko prvenstvo. Nastavljamo u istom ritmu, a pred odlazak u Španjolsku odradit ćemo tri jaka treninga," naglasio je nakon završenog turnira u Češkoj mađarski izbornik Lajos Mocsai.

Hrvatska s Mađarskom, suparnikom s prošlogodišnje borbe za broncu na londonskim Olimpijskim igrama, igra u trećem kolu 15. siječnja, nakon dva uvodna laganija susreta s Australijom i Alžirom.

Poljska je minimalno porazila domaćina Češku i tako osvojila turnir. Za konačnih 25:24 najzaslužniji su bili Jaszka s pet postignutih golova, dok su Michal Jurecki i Wisniewski zabili po četiri.

Poljaci se nalaze u skupini C Svjetskog prvenstva, zajedno sa Srbijom, Slovenijom, Južnom Korejom, Bjelorusijom i Saudijskom Arabijom Nene Kljaića te su jedni od mogućih suparnika Hrvatske u osmini finala. Natjecanje u Zaragozi otvaraju s Bjelorusima.

Pripremni turnir za SP 2013.
Mađarska - Slovačka 31:25 (15:12)
Poljska - Češka 25:24 (12:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.01.2013. u 11:26
    poljaci će vj. bit prvi u svojoj skupini, a mi sigurno nećemo biti 4., tako da njih izbjegavamo. znači u 1/8 finala idemo na srbe, slovence ili bjeloruse/korejce.....MOŽE:)!
    Obrisan korisnik