Rukomet

Egipćani rastavili Srbiju, poslali upozorenje Hrvatskoj

Damir Žbulj • nedjelja, 06.01.2013.
Egipćani rastavili Srbiju, poslali upozorenje Hrvatskoj
Foto: EPA

Srbija je na katastrofalan način završila trokut turnir koji se igrao na njihovom terenu. Nakon pobjede nad Makedonijom u subotu, u nedjelju su razočarali svoje navijače pristupom i igrom. Više nego uvjerljivu pobjedu upisala je reprezentacija Egipta, koja je i suparnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, što može biti dodatno upozorenje za Golužu i njegove izabranike...

Gotovo nestvaran je rezultat stigao iz Vrnjačke Banje, iz dvorane Vlade Divac, gdje je odigran pripremni susret rukometnih reprezentacija Srbije i Egipta, sudionica Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Egipćani su na kraju slavili s 15 pogodaka razlike, što će sigurno uzdrmati srpsku rukometnu reprezentaciju i staviti u drugi plan sve ono dobro što su napravili na pripremama.

Izbornik Veselin Vuković tako se našao u dodatnim problemima pred odabir 16 putnika na koje može računati u Španjolskoj.

Egipat je već do poluvremena imao šest pogodaka prednosti, uz samo 11 pogodaka domaćina, ali potpuni raspad sistema dogodio se u nastavku kada je Srbija zabila samo osam golova. Egipat je čak 34 lopte smjestio iza leđa Stanića i Gajića.

Egipćane je predvodio Ahmed Moustafa Nasr El-Ahmar koji se 11 puta upisao u listu strijelaca. Kod Srbije kapetan Ilić zabio je četiri pogotka, Toskić je postigao tri.

Srbija svoj prvi susret na Svjetskom prvenstvu igra protiv Južne Koreje 12. siječnja, a u skupini koja se u osmini finala križa sa hrvatskom skupinom D nalaze se još Poljska, Slovenija, Saudijska Arabija i Bjelorusija.

Egipćani će Hrvatskoj biti protivnici u četvrtom kolu, a prolaz u osminu finala tražit će redom protiv Mađarske domaćina Španjolske, Alžira te u posljednjem kolu autsajdera Australije.

Pripremna utakmica za SP 2013.
Srbija - Egipat 19:34 (11:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.01.2013. u 11:23
    čudno....rekao bih pripremna tekma...ali opet...-15 je brutalno, posebno doma. vj. su srbi imali katastrofalan dan, a egipčanima se sve dobro poklopilo. ne bojim se ja egipta ni malo, kao naših protivnika u grupi.
    Obrisan korisnik
  • Pezer07.01.2013. u 02:15
    nas moze unistiti samo goluza,gobac i takvi,kad ne pozivaju najbolje u repku,a opet smo jaci od vas,vama igraju svi najbolji i opet vas Egipat rastavi samo tako,makar bile pripreme takav poraz je presmijesan,da vam nije bilo prvenstva kod vas i onakve gluposti sa navijacima i sucima,da se ne... [više na forumu]
    Pezer
  • Obrisan korisnik07.01.2013. u 00:30
    vujin,ilic kiel,sesum lowen,ludi golman stanic i to je to od srbije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2013. u 23:21
    Letite visoko kao i uvijek, mozda ce i vas kasnije oduvati. Istina, ovaj nam rukomet i ne ide bas od ruke ali bar znamo da nemamo neke sanse.
    Obrisan korisnik
  • Pezer06.01.2013. u 21:29
    opasno upozorenje sto je netko pobijedio Srbiju,da nije bilo onog prvenstva kod njih bili bi rang Alzira kad ih se spominje u kontekstu rukometa... Ne vjerujem da mozemo do medalje s ovakvom ekipom,al i dalje imamo dovoljno dobrih igraca da pobjeđujemo reprezentacije poput Egipta...
    Pezer