Rukomet

Goluža: "Napad je bio dobar, ali obrana nikako, morali smo bolje odigrati"

Josip Piršljin • nedjelja, 06.01.2013.
Goluža: "Napad je bio dobar, ali obrana nikako, morali smo bolje odigrati"
Foto: Dario Dodić

U prvoj pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo Hrvatska je u Puli ugostila Norvešku i pobijedila jednim pogotkom razlike. Igrom nije mogao biti zadovoljan izbornik Slavko Goluža, posebno u prvom dijelu kojeg su Kauboji izgubili s 24:18.

Za nadolazeće Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se održati u Španjolskoj Hrvatska je odlučila odigrati prijateljski susret protiv Norveške. Pogotkom Josipa Valčića Kauboji su slavili s 37:36 zahvaljujući boljoj igri u nastavku utakmice nakon izrazito lošeg prvom poluvremena.

"Nije alibi, ali utakmicu smo dočekali s nekoliko jakih treninga. I na dan utakmice smo imali jaki trening. Vidjelo se da su u prvom poluvremenu mojim igračima spore i teške noge. Napad je bio dobar, ali obrana nikako. Bez obzira na treninge morali smo bolje odigrati", rekao je Slavko Goluža.

"Drugo poluvrijeme bila je sasvim druga priča. Pokazali smo puno veće htijenje, Mirko je počeo odlično braniti i na kraju smo zasluženo pobijedili", prenosi izbornikove riječi Večernji list.

Nezadovoljni predstavom bili su i reprezentativci. "Prvo poluvrijeme bilo je ispod svake kritike. Pa i krajnjih 36 pogodaka je previše posebice za našu reprezentaciju koju krasi dobra igra u obrani", rekao je Ivan Čupić.

"Nije bilo ugodno pogledati semafor na poluvremenu. No, u nastavku smo ostavili srce na parketu, a ovi mladi dečki pokazali su da imaju karakter", zaključio je vratar Mirko Alilović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Polagano07.01.2013. u 17:35
    Lijepo te dočekao koncert zvižduka i finih komentara.Činilo mi se čak ispočetka da bi moglo i biti nešto od tebe.Ali sam vidio tvoj strah kad je Ivano u ekipi,jednostavno čovječe nisi autoritet takvim veličinama,niti možeš biti.Pa kada sam shvatio da ti onaj Babić crta po ploči,sve mi je bilo... [više na forumu]
    Polagano
  • Obrisan korisnik07.01.2013. u 13:39
    kafe und kolač
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.01.2013. u 03:30
    a da li ti je bilo dobro kad su ti zviždali? bando jedna vratite Balića!!! čak i da je zaslužio otić,a nije,ne može otić na ovakav način.sve legende ste otjerali ko posljednje cigane.kad se samo sjetim Džombe.on je isto mogao još igrat.možda Balić ne treba imat veliku minutažu,ali ne može nitko... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2013. u 23:07
    a nije na odmet spomenuti i pogotak kojeg je Zet postigao.... Zeeeeeeteeeeeeee!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik