Zimski sportovi

Kristan: "Ovakva utakmica nam je škola, bolje da se dogodila prije doigravanja"

Ana Legradi • subota, 12.01.2013.
Kristan: "Ovakva utakmica nam je škola, bolje da se dogodila prije doigravanja"
Foto: Davor Sajko

Zagrebački Medvjedi su u petak odigrali utakmicu za zaborav s Grazom. Momčad koja se bori za ulazak u top šest momčadi je Medvjedima pred vlastitom publikom uzela puni ulov bodova i u produžecima pobijedila s 5:4. Domaćini su vodili s 3:0, a do samog kraja ostali su bez snage, kako je to pojasnio prvi golman Medveščaka Robert Kristan.

"Ovakva utakmica nam je škola, bolje da se dogodila prije doigravanja nego u doigravanju. Nećemo sada plakati da nam nedostaju neki igrači. Odigrali smo dobro prvu trećinu, a onda je igračima ponestalo snage do kraja utakmice" pojasnio je prvi golman zagrebačkog Medveščaka Robert Kristan.

Najava Arene

"Za mene to nije nikakav spektakl, utakmica kao utakmica ostaje ista bez obzira gdje se igra. Nekim igračima je to malo drugačije jer je puno više navijača i atmosfera je drugačija. Ako se baš mene pita, ja idem na utakmicu koncentriran na igru. Normalno je da smo mi kao igrači tamo za spektakl, volimo na svakoj utakmici imati navijače uz sebe i da je svaka dvorana rasprodana, ipak su oni naš šesti igrač na ledu. Nadam se da će biti uz nas i u Areni, a mi da uzmemo što više pobjeda."

Graz je po mnogočemu bio nezgodan protivnik u petak. Love zadnji vlak za top šest momčadi prije doigravanja i na tankom su ledu iz kola u kolo. "Sve ove momčadi bore se za bodove pred doigravanje i Graz, koji je negdje na granici, bio je svjestan da nam nedostaju dva najbolja braniča. Krenuli su na nas nakon prvog dijela i na kraju smo sretni da smo uzeli jedan bod, jer je moglo biti i gore. Sutra je pred nama druga utakmica i nadam se da ćemo biti pravi i uzeti pobjedu."

U nedjelju Medvjedi igraju prvi susret drugog dijela Arena Ice Fevera. U zagrebačkoj Areni će gostovati Innsbruck, posljednja momčad lige. "Sudeći po tablici jesu najlošiji, ali nećemo ih podcjenjivati. Oni znaju da nama treba još koji bod za doigravanje i bitno nam je da sutra pokažemo pravo lice" reći će Kristan o "fenjerašima" lige iz Innsbrucka.

Nakon nastupa u Areni slijedi drugi krug natjecanja i doigravanje. "U doigravanju je sve drugačije. Prošle sezone nam se dogodilo da smo cijelu sezonu pobjeđivali KAC, a u doigravanju smo dobili samo jednu utakmicu. Igra se puno bolji hokej i sve se može okrenuti. Nadam se da će svi igrači biti zdravi i odigrati utakmice s punom koncentracijom."

Prvi golman Medveščaka je i dalje među najboljim vratarima lige, a kako sam tvrdi, iza njega su mjeseci koje će popraviti samo dobar ishod u doigravanju. "Oporavio sam se i svaki dan mi je sve bolje i bolje. Sigurno može biti još bolje, nisam baš uvijek zadovoljan. Nisam niti sretan što su me snašle ozljede i loše utakmice, neke loše stvari su se poklopile. Što je najvažnije, imamo još dovoljno utakmica za doigravanje. Ovakva, za mene loša sezona, će biti zaboravljena ako nešto dobro napravimo u doigravanju. Ako ću dobro braniti, mislim da će doći i dobra forma."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.01.2013. u 20:26
    Bravo Lix "kako je dobro vidjeti te opet" na jucerasnjim obranama...jedina zamjerka je suigracima da se nisu posorali kad te je Grazer lupio palicom....tad bih puno lakse podnio jucerasnji poraz...ne bi ni bod bio bitan...ajmo sad 5 shutout-a u Areni :-)
    Obrisan korisnik