Rukomet

Goluža: "Mi smo poslali Francuze u mirovinu"

Ivana Strahija • srijeda, 23.01.2013.
Goluža: "Mi smo poslali Francuze u mirovinu"
Foto: EPA

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva ljubiteljima rukometa u Hrvatskoj bilo je sličnije finalu, a konačna pobjeda Kauboja nad mrskim protivnicima Francuzima donijela je veliko slavlje onih koji prate podvige rukometaša u Španjolskoj. Sreće su puni i oni koji su Francuze ostavili na -7...

Izbornik Slavko Goluža svoju sreću nije krio: "Svaka čast dečkima! Ostali smo bez pola ekipe, ali smo uspjeli, ne znam tko još ima tako veliko srce", rekao je uz osmjeh HRT-u i dodao: "Mnogo nam je značila poruka koju smo dobili prije utakmice, toj osobi posvećujemo ovu pobjedu", bio je tajanstven hrvatski selektor.

"Sad moramo proslaviti i potom se spustiti iz ove euforije, čekaju nas opasni Danci. Trebamo vidjeti i što je s ozljedama", naglasio je potom Goluža.

O samoj utakmici protiv Francuza je izbornik kazao: "Bilo nam je teško rotirati u drugom poluvremenu, imali smo grešaka, no nikad se nismo prestali boriti. Ni isključenje Vukovića nije nas izbacilo iz takta. Ne mogu izdvojiti nikoga, svi zajedno smo bodrili jedni druge."

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Koliko je velika hrvatska pobjeda, toliko je težak francuski poraz: "Ti Francuzi koji su nam zadavali toliko muka, sad moraju u mirovinu, a nek im bude još malo gorčine to da smo ih u mirovinu poslali mi. Ja skidam kapu svojim dečkima."

Za susret su se Kauboji potanko pripremali, a Goluža kaže: "Nikome nismo otkrivali taktiku, ali smo se jako dobro pripremili. Duvnjak je bio sjajan, iako ga ponekad srce malo povuče", završio je.

Vođa momčadi na parketu bio je Domagoj Duvnjak, koji je međutim odbacio isticanje sebe kao najboljeg: "Nisam samo ja pokazao mnogo, svi su. Ovo je velika pobjeda!"

Strijelac devet hrvatskih golova ovako je ocijenio susret: "Imali smo malu krizu u drugom poluvremenu, ali smo se uspjeli izvući. Dobro smo se pripremili, uspjeli Francuze nadigrati križanjima, šutom izvana, prodorima... No ono što obrana radi na ovom prvenstvu, to je sjajno."

Je li momčadi ostalo dovoljno snage za Dansku? "Iscrpljeni smo, ali smo opet u polufinalu, ni ne znam koje je to po redu. Skupit ćemo snagu za to, moramo, puno nam je goriva još ostalo. Sutra je pred nama opet put, morat ćemo se dobro odmoriti."

SP 2013 - Završnica

četvrtfinale

Rusija27:28Slovenija
Španjolska28:24Njemačka
Danska28:26Mađarska
Hrvatska30:23Francuska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2013 - Završnica

četvrtfinale

Rusija27:28Slovenija
Španjolska28:24Njemačka
Danska28:26Mađarska
Hrvatska30:23Francuska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lomax20.01.2014. u 16:42
    I svizac odmota čokoladu.
    Lomax
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 21:03
    Pita Francuz Hrvata: "koliko je sati?""23:30" odgovara mu Hrvat."Joj kasno je, moram doma" reče Francuz
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 16:36
    a da ti uzmeš u obzir da smo i mi dosta oslabljeni u odnosu na prošle godine? svi govore da su francuzi stari,po tome bi ih svi tribali gazit,ali ne sićan se da ih je neko zgazija ovako! zar su prije 5 mjeseci bili mladi kad su postali olimpijski prvaci? nama nikad ništa ne valja,sad su francuzi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 15:20
    Ne može se on usporediti s červarom ili kljajićem...uzmi u obzir da su francuzi dosta stariji i sporiji u zadnje vrijeme
    Obrisan korisnik
  • cameosis24.01.2013. u 13:29
    točno to.
    cameosis