Vodeni sportovi

Juniori potopili Gruzijce

Maja Giljanović • utorak, 10.08.2010.
Juniori potopili Gruzijce
Foto: Dragan Kovač

Poput Istanbula prije dvije godine hrvatska je juniorska reprezentacija i na Europskom prvenstvu u Stuttgartu četvrtfinale izborila s tri pobjede u tri utakmice, u Turskoj petoplasirana reprezentacija Europe u trećem je kolu Skupine D potopila nedorasle Gruzijce i u četvrtfinalu bolje iz utakmice između Crne Gore i Njemačke čeka s devet bodova i gol-razlikom od +42.

Jučerašnjom pobjedom protiv Njemačke (17:5) hrvatski su juniori kolo prije kraja u Skupini D izborili četvrtfinale, ali rezultatski nebitnoj utakmici protiv Gruzije pristupili su ozbiljno kao da je u pitanje utakmica za medalju.

Nedorasli Gruzijci izbornika jednog od najvećih centara u povijesti Revaza Čomakidzea proveli su se kao bosi po trnju, nakon prve četvrtine gubili su 0:6, do poluvremena su primili još četiri gola, loptu iza leđa Marija Podruga nisu poslali ni u trećoj četvrtini u kojoj su samo primili još pet golova, a obraz su spasili u samom finišu. Primili su u četvrtoj četvrtini devet golova i postigli dva za ukupno 24:2 jednih od najvećih kandidata za najviši plasman.

Najraspoloženiji od igrača izbornika Hrvoja Hrestaka bio je šesterostruki strijelac Ante Vukičević, pet golova je postigao Pavo Zonić, Domagoj Belamarić je dao tri, Marino Divković i Jakov Belamarić dva gola, a u strijelce su se upisali baš svi, jednom su zabili Marko Macan, Deni Šarić, Ivo Aličić, Slavko Čalić, Orsat Lale i Ante Visković.

Devet bodova su osvojili i Talijani s 13:7 protiv Rusije u Skupini A i Srbi s 11:5 protiv Crne Gore u Skupini B, a izravan plasman u četvrtfinale iz Skupine C sa sedam je bodova izborila Mađarska s 8:5 protiv Slovačke.

U srijedu pobjednici skupina odmaraju, ostali četvrtfinale tek moraju izboriti, a parovi su Grčka - Slovačka, Crna Gora - Njemačka, Španjolska - Rusija, Turska - Francuska.

Posebnu pažnju zaslužuje utakmica između Crne Gore i Nijemaca jer boljeg iz tog susreta u četvrtfinale čekaju hrvatski juniori. Budu li to Crnogorci, radit će se o reprizi EP-a u Istanbulu, prije dvije godine Hrvatska je vodila do četvrte četvrtine i na koncu izgubila u produžecima (8:9), naši su osvojili peto mjesto, a Crnogorci su osvojili naslov prvaka.

Europsko juniorsko prvenstvo, treće kolo Skupine D:
HRVATSKA - Gruzija 24:2 (6:0, 4:0, 5:0, 9:2), Turska - Njemačka 12:7

Tablica:
1.HRVATSKA 3 3 0 0 0 +42 9
2.Turska 3 2 0 1 +6 6
3.Njemačka 3 1 0 2 -13 3
4.Gruzija 3 0 0 3 -35 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!