Vodeni sportovi

Pljuska Crnogorcima

Maja Giljanović • četvrtak, 12.08.2010.
Pljuska Crnogorcima
Foto: Martina Japundžić

Briljantnu su predstavu u četvrtfinalu Europskog juniorskog prvenstva u Stuttgartu na krilima peterostrukog strijelca Domagoja Belamarića pružili izabranici Hrvoja Hrestaka, svaki segment u igri hrvatskih reprezentavtivaca protiv branitelja naslova Crnogoraca radio je kao urica i prvaci iz Istanbula 2008. su potopljeni s 16:4.

Hrvatska je juniorska reprezentacija u Skupini D na Europskom prvenstvu u Stuttgartu pokazala zbog čega je svrstavana u najuži krug kanidata za najviši plasman, ali na oprez je pozivala identična situacija i prije dvije godine.

I u Istanbulu je u skupini osvojeno svih devet bodova i izboren izravan plasman, ali je izgubljeno četvrtfinale, Crna Gora je gubila sve do četvrte četvrtine, izborila produžetke i na koncu slavila 9:8. Otišli su Crnogorci sve do kraja i protiv Španjolske se okitili naslovom prvaka (9:7), a Hrvatska je protiv Grčke osvojila peto mjesto (15:5).

EJP, četvrtfinale

HRVATSKA - Crna Gora 16:4
(3:1, 5:0, 4:0, 4:3)
Grčka - Mađarska 11:2
Italija - Španjolska 13:7
Srbija - Francuska 13:4

U Stuttgartu su hrvatski juniori pokazali da su naučili lekciju, proučili su protivnika u utakmici osmine finala između Crne Gore i Njemačke (12:7), a pomogao je i pripremni turnir u Kotoru na kojem je osvojeno treće mjesto. U polufinalu od Hrvatske je bolja bila Grčka, u utakmici za broncu pala je Srbija, a Crna Gora, kao i kasniji pobjednici turnira Talijani, svladani su u skupini.

Nakon 15:7 protiv Turske, 17:5 protiv Njemačke, 24:2 protiv Gruzije izabranici Hrvoje Hrestaka protiv Crnogoraca su odigrali utakmicu generacije. Branitelji naslova nisu se ni okrenuli, a prvo su poluvrijeme nakon 1:3 u prvoj četvrtini izgubili 1:8. Cijelu drugu i treću četvrtinu nisu postigli ni gol, a izgubili su i četvrtu četvrtinu (3:4) za ukupno nevjerojatnih 16:4 Hrvatske.

Ivan Marcelić je skupio gotovo tucet obrana (11), a najbolji strijelac utakmice je peterostruki Domagoj Belamarić. Ante Vukičević i Ante Visković su postigli po tri gola, a na semafor su se upisali i Deni Šarić, Pavo Zonić, Luka Bukić, Marino Divković i Jakov Belamarić.

U polufinalu u subotu čeka Grčka koja je predvođena trostrukim strijelcima Georgiosom Lappasom i Dimitriosom Tigkasom ubila u pojam šesterostruke juniorske prvake Mađare. Drugi polufinalni par čine Talijani i Srbi, Italija je pobijedila Španjolsku, a Srbija Francusku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov13.08.2010. u 13:40
    men samo nije jasno koji je majmun od novinarazalipija vaterpolistima ti kretrenski nadimak- barakude?! nesta sta veze nema s jadranom ni s nasom zemljom, a da ne govorin da je grubo. a dupini, predivne, plemenite bestije naseljavaju nase more od pamtivijeka i ne! dupini, to ne valja, nego... [više na forumu]
    irilov
  • Obrisan korisnik13.08.2010. u 01:36
    tako je dario. često se može pročitat, posebno u medijski najeksponiranijem nogometu: oni su branitelji naslova, jaki su. pa s obzirom da su u ovim uzrastima uvijek svi igrači potpuno novi kakve ima veze tko je bio prvi prije 2 godine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.08.2010. u 00:17
    I ovaj portal sportnet,od neki dan najvaljuje tu utakmicu sa Crnogorcima kao šansu ovoj generaciji da im vrati za Istanbul,a u pitanju su druge generacije i drugi igrači.Za nas su u Istanbulu igrali Perić,Banovac,Nižić,Šutalo,Krapić,Martinić,Živković i ostali!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.08.2010. u 00:15
    Baš me zanima,tko dozvoljava ovakvim novinarima da rade i pišu gluposti i neistine!!Naime 2008 na EP u Istanbulu,Crnogorci jesu naše pobjedili u četvrtfinalu!!Ali to su bile druge generacija,nama je tada falio Sandro Sukno koji je bio na pripremama sa Seniorima za Olimpijadu!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 23:47
    nema straha za naš vaterpolo! nove barakude dolaze!
    Obrisan korisnik