Vodeni sportovi

Juniori poklekli u produžecima

Maja Giljanović • subota, 14.08.2010.
Juniori poklekli u produžecima
Foto: Dragan Kovač

Hrvatska juniorska reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva u Stuttgartu, igrači Hrvoja Hrestaka su nakon tri četvrtine polufinala protiv Grčke vodili 5:3, gol za 5:5 su primili 34 sekundi prije kraja regularnog dijela i na koncu poklekli u produžecima.

HRVATSKA - GRČKA 5:7 (2:2, 1:0, 2:1, 0:2, 0:0, 0:2)

Stuttgart, Europsko juniorsko prvenstvo, polufinale

HRVATSKA: Marcelić (11 obrana), Šarić 1, Macan, D. Belamarić, Zonić 1, J. Belamarić, Visković 1, Divković, Vukičević, Miloš 1, Podrug, Čalić, Aličić 1. Izbornik: Hrvoje Hrestak

GRČKA: Galanopoluos (9 obrana), Genniodounias 5, Dervisis 1, Lappas, Velonias, Gouvis, Myntilinos, Spilotopoulos, Mousterakis, Tigkas, Chrysovalantis, Solanakis, Beliziotis 1. Izbornik: Periklis Damaskos

Igrač više: Hrvatska 3/12, Grčka 3/10

Peterci: Hrvatska -, Grčka 1/1

Hrvatska juniorska reprezentacija nakon savršenih predstava u skupini protiv Turske (15:7), Njemačke (17:5) i Gruzije (24:2) i u četvrtfinalu protiv Crne Gore (16:4) u polufinalu Europskog juniorskog prvenstva u Stuttgartu u polufinalu izgubila od Grčke.

Grci su bolje otvorili utakmicu, ali nakon vodstva protivnika od 2:0 igrači Hrvoja Hrestaka su pronašli ruku, prva je četvrtfinala završila miroljubivo (2:2), a na odmor se odlazi s minimalnom prednošću Hrvatske (3:2).

U trećoj četvrtini Grčka prvi put gubi dva razlije (3:5), ali u tim trenucima kad da je ponestalo ideje u hrvatskom napadu, promašeno je i više situacija s igračem više, a Grci se prekvalitetna reprezentacija da ne iskoristi ponuđenu šansu.

Pet i pol minuta prije kraja regularnog dijela Grci se vraćaju na minimalni zaostatak, a kobnim se pokazuje promašeni igrač više hrvatskih juniora manje od 50 sekundi prije kraja, Grci su isplivali kontru i 34 sekunde prije kraja zabili za 5:5 i produžetke.

Nakon što je prvi produžetak okončan bez golova dvije i pol minute prije kraja Grci prvi put nakon 2:1 u prvoj četvrtini prelaze u vodstvo (6:5) i stižu nadomak finala, a konačni udarac hrvatskim ambicijama zadaju 19 sekundi prije kraja utakmice.

"Ubio" nas je peterostruki strijelac Konstantinos Genniodounias, a u hrvatskoj je reprezentaciji pet golova postiglo pet različitih strijelaca, Deni Šarić, Pavo Zonić, Ante Vukičević, Ivo Aličić i Lovre Miloš.

Sutra u utakmici za brončanu medalju čeka Srbija, Srbi su u polufinalu izgubili od Italije 8:10 (2:3, 1:4, 2:2, 3:1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!