Vodeni sportovi

Juniori protiv Srbije do medalje

Maja Giljanović • nedjelja, 15.08.2010.
Juniori protiv Srbije do medalje
Foto: Dragan Kovač

Hrvatska juniorska reprezentacija bolje se oporavila eliminacije u polufinalu Europskog prvenstva i u utakmici za treće mjesto u Stuttgartu protiv vršnjaka iz Srbije predvođena trostrukim strijelcem Antom Vukičevićem osvojila brončanu medalju.

HRVATSKA - SRBIJA 8:6 (4:0, 0:2, 1:3, 3:1)

Stuttgart, Europsko juniorsko prvenstvo, utakmica za treće mjesto

HRVATSKA: Marcelić (13 obrana), Šarić, Macan 2, D. Belamarić, Zonić, J. Belamarić, Visković 2, Bukić, Divković, Vukičević 3, Miloš, Podrug, Aličić 1. Izbornik: Hrvoje Hrestak

SRBIJA: Ćalasan (6 obrana), Petrović, Maksimović, M. Mitrović, Miličević 1, Eskert, Vasić 2, Rašović, Marković, Matković, Ranđelović 1, V. Mitrović, Tanasković 2. Izbornik: Dejan Savić

Igrač više: Hrvatska 4/7, Srbija 3/7

Peterci: Hrvatska -, Srbija 1/1

Hrvatska juniorska reprezentacija pod stručnom palicom izbornika Hrvoja Hrestaka na Europskom je prvenstvu u Stuttgartu osvojila brončanu medalju.

Marcelić (Mladost), Šarić (Šibenik), Macan (Jug), Domagoj Belamarić (Šibenik), Zonić (Jug), Jakov Belamarić (Šibenik), Visković (Jadran), Divković (Jadran), Vukičević (Mladost), Miloš (Mladost), Podrug (Mornar), Čalić (Mornar) i Aličić (Mornar) bolje su se od svojih srpskih vršnjaka oporavili nakon eliminacije u polufinalu - hrvatske 17-godišnjake je u produžecima izbacila Grčka (7:5), a srpske u regularnom dijelu utakmice Italija (10:8) - vodili od prvog do posljednjeg napada i izborili plasman na podij.

Srbi se nisu ni snašli, a u prvoj su četvrtini potopljeni, Hrvatska ih je poput osica probijala sa svih pozicija i odjurila na visokih 4:0. U drugoj četvrtini Srbi se vraćaju u život i na poluvrijeme odlaze s pristojni(ji)h -2 (2:4), a u trećoj su prvo poklekli i vratili se u minus od tri gola da bi nanizali tri gola uzastopce i poravnali na 5:5.

U četvrtoj četvrtini Hrvatska predvođena trostrukim strijelcem Antom Vukičevićem se ponovno budi, odvaja se na 7:5, Srbija smanjuje na 6:7, ali još jedna lopta u mreži Ćalasana ih je presjekla i priči je na 8:6 došao kraj.

Prvaci Europe su Talijani, Azzurri su protiv Grčke nadoknadili 3:4 nakon prvog poluvremena i 4:6 nakon treće četvrtine, izborili produžetke, izvukli se i produžecima i na koncu slavili nakon boljeg izvođenja peteraca (13:12).

Francuska je osvojila peto mjesto protiv Mađarske (8:7), sedmo mjesto odlazi u Španjolsku nakon 5:3 protiv Crne Gore, deveto su mjesto izborili Slovaci protiv Turske (8:6), Njemačka je nakon 15:9 protiv Rusije završila na 11. mjestu, Nizozemska je protiv Slovenije (18:6) osvojila 13. i Bugarska protiv Cipra (6:1) 15. mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.08.2010. u 01:24
    Izgubili su polufinale, ali nema veze. Treba im čestitati na izborenoj medalji, a poraz u polufinalu je samo zalog iskustvu za budućnost.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2010. u 00:37
    Steta za jucer,nes(p)retno su izgubili,iako su cijelu utakmicu vodili.Ipak cestitke momcima na 3.mjestu!Ceka ih svijetla buducnost!
    Obrisan korisnik