Vodeni sportovi

Protiv prvaka za polufinale

Maja Giljanović • četvrtak, 12.08.2010.
Protiv prvaka za polufinale
Foto: Martina Japundžić

Juniori Crne Gore u osmini su finala Europskog prvenstva u Stuttgartu pobijedili reprezentaciju Njemačke i izborili četvrtfinalni ogled protiv Hrvatske.

Hrvatska je reprezentacija četvrtfinale Europskog juniorskog prvenstva u Stuttgartu izborila izravno savršenim nastupom u Skupini D - protiv Turske, Njemačke i Gruzije ostvarili su igrači Hrvoje Hrestaka gol-razliku +42 - a protivnika za prolaz u polufinalu je dobila u Crnoj Gori.

Europsko juniorsko prvenstvo, osmina finala

Crna Gora - Njemačka 12:7
Grčka - Slovačka 8:6
Španjolska - Rusija 8:6
Francuska - Turska 12:6

Branitelji naslova osvojenog prije dvije godine u Istanbulu i to nakon što su put otvorili upravo protiv Hrvatske u četvrtfinalu (9:8 nakon produžetaka) u osmini finala su pobijedili Njemačku 12:5.

U prvoj četvrtini bolje su izgledali Nijemci, vodili su 2:1 i 3:2, ali nakon što je prvo poluvrijeme završilo 6:4 za Crnu Goru izabranici Zorana Maslovana predvođeni četverostrukim strijelcem Bojanom Banićevićem serijom od 4:0 su se odlijepili koncem treće i početkom četvrte četvrtine i na koncu slavili 12:7.

Dvoboj Hrvatske i Crne Gore igra se u 19 sati, od 16 sati polufinale će izboriti bolji iz utakmice između Mađarske i Grčke (Slovačka), u 17:30 između Italije i Španjolske (Rusija), a u 20:30 posljednje četvrtfinale igraju Srbija i Francuska (Turska).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!