Rukomet

Goluža: "Greške popraviti do Islanda"

Iz Varaždina:Ivana Strahija • petak, 06.04.2012.
Goluža: "Greške popraviti do Islanda"
Foto: Ivana Strahija

Nakon utakmice protiv Japana Slavko Goluža je pohvalio protivnike iz Japana, ali i kazao da od svojih igrača očekuje bolju igru protiv Čilea, a posebno Japana. Igrače je "uspavala" dvorana…

Nakon utakmice protiv Japana Slavko Goluža je pohvalio protivnike iz Japana, ali i kazao da od svojih igrača očekuje bolju igru protiv Čilea, a posebno Japana. Igrače je "uspavala" dvirana…

"Svakako se nadam malo bučnijoj podršci iz publike u subotu i nedjelju, protiv Čilea i Islanda, sad su se igrači uspavali nakon dobrog starta u utakmicu", rekao je izbornik Slavko Goluža na konferenciji po utakmici protiv Japana.

Hrvatska je naime brzo došla do +6 (9:3), da bi Japanci u seriji od 7-2 došli i do svega gola zaostatka (14:13). "Malo protivnik, malo publika, i popustila je koncentracija. Zato smo se u drugom poluvremenu, nakon razgovora u svlačionici, vratili na parket kako treba."

Od svojih je igrača na odmoru između poluvremena Goluža tražio prvenstveno bolju koncentraciju: "Ma da, sve je bilo bolje. Nismo igrali samostalno ili jedan na jedan, obrana je bila gušća i to se odmah vidjelo na rezultatu."

Svi su igrali u rosteru Hrvatske dobili minutažu, osim Bičanića: "On je osjetio mišić i nisam želio riskirati. Vidio sam mnogo dobroga, ali sam vidio i pograške, koje trebamo popraviti prije Islanda", otkrio je Goluža.

Zlatka Horvata, strijelca šest pogodaka, Japanci su impresionirali: "Reprezentacija Japana bila je dobar, jaki protivnik. Utakmica nije bila laka i moram čestitati svojim suigračima."

Izbornik Goluža za Sportnet je najavio i subotnju utakmicu protiv Čilea: "Čile ima Zuniga Oneto, pivota koji igra za Barcelonu, a motor ekipe je Feuchtmann Perez. Igraju obranu 5-1, a nama će trebati potpuna koncentracija i maksimalni pristup da ne ponovimo pad u prvom dijelu."

I dalje će Goluža davati minutažu svim igračima: "Maksimalno ćemo rotirati kako bismo ne samo isprobali sve igrače nego ih i odmorili prije Islanda. Za posljednju utakmicu trebat ćemo svakog igrača."

U subotu Hrvatska s Čileom igra od 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!