Rukomet

Lacković: "Prije poluvremena bilo nezgodno"

Iz Varaždina:Zvonka Keliš • petak, 06.04.2012.
Lacković: "Prije poluvremena bilo nezgodno"
Foto: Marlon Janiček

Hrvatska rukometna reprezentacija dobro je započela svoj put na kvalifikacijskom turniru u Varaždinu te je pobjedom 36:22 pokazala kako je uistinu klasu više od svog prvog protivnika, Japana. Vratar Mirko Alilović bio je vidno dobro raspoložen protiv Japanaca te je pohvalio njihov rukomet. Blaženko Lacković je, pak, najavio borbu s Čileom za nastup na OI te je poželio više publike na tribinama.

Hrvatska reprezentacija odmah se na startu rezultatski odvojila od svog protivnika no uslijedilo je potom lagano opuštanje Vorija, Lackovića i društva: "Vidjeli smo kako je kada se igra opušteno, naime, u prvom smo poluvremenu otišli na pet, šest pogodaka razlike, mislili smo da ćemo lako doći do pobjede, no onda su nas Japanci dostigli i mi smo stisli i odigrali stopostotno i na kraju slavili", pojasnio je što se dogodilo na terenu varaždinske Arene vratar Mirko Alilović.

"Nakon što smo ostvarili rezultatsku prednost od deset pogodaka razlike, opustili smo se te smo publici priredili i nekoliko lijepih poteza te se nadam da je uživala", nadodao je Alilović.

S 11 sakupljenih obrana Alilović je pokazao kako je u dobroj formi i u reprezentativnom dresu te je za nastavak turnira, ali i sezone prije svega poželio mnogo zdravlja: "Sada je već dva tjedna prošlo od posljednje utakmice u kojoj sam branio tako da mi je trebalo malo vremena da uđem i osjetim loptu, ali pokazao sam da mi ide kao i cijele sezone, samo da i u nastavku bude zdravlja i bit će sve okej."

Hrvatsku sada očekuje novi dvoboj na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, a protivnik će im u subotu biti reprezentacija Čilea: "Ne znamo previše o Čileu, večeras ćemo pogledati video i promotriti kako igraju. U Švedskoj su bili dobri, no vidio sam da su sada izgubili nekoliko utakmica s dosta pogodaka razlike tako da ne znam u kakvoj su točno formi. Međutim, trebamo i Čile shvatiti kao ozbiljnog protivnika, kao što smo to učinili s Japanom, te tada neće biti problema", za kraj je kazao Alilović.

Ljubimac domaće publike, Blaženko Lacković, također se osvrnuo na netom odigrani susret u varaždinskoj Areni: "Dobro nam je krenulo u prvom poluvremenu, no pred sam kraj bilo je pomalo nezgodno. Možda nismo bili maksimalno koncentrirani, no u drugom smo dijelu to nadoknadili te je na koncu najbitnija ostvarena pobjeda, kao i osvojena dva boda."

Nakon osvojena dva boda Hrvatskoj je potrebna još jedna pobjeda kako bi osigurala nastup na OI u Londonu: "Protiv Čilea u subotu igramo kako bismo osigurali Olimpijske igre te nam je potrebno novo slavlje", dodao je Lacković.

Za kraj je Lac kazao i riječ, dvije o publici za koju se nada da će u narednim susretima biti još glasnija te da će stvoriti još bolju atmosferu: "Publika je bila dobra te se veselim suboti i nedjelji kada bi nas trebalo bodriti još više ljudi."

foto Marlon Janiček

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo07.04.2012. u 08:38
    Dosta glup naslov teksta...
    cimbo