Rukomet

Vori: "Svatko može kazniti naše opuštanje"

Zvonka Keliš • subota, 07.04.2012.
Vori: "Svatko može kazniti naše opuštanje"
Foto: Marlon Janiček

Hrvatski rukometaši napravili su prvi korak k osiguravanju mjesta na Olimpijskim igrama u Londonu. Naime, u Varaždinu su, u sklopu kvalifikacijskog turnira, svladali reprezentaciju Japana te osvojili prve vrijedne bodove. Kapetan Igor Vori pojasnio je kako je Hrvatska dobro ušla u susret, a iako je malo pala pobjeda jest ono što je na koncu najvažnije, dok je Marko Kopljar otkrio hrvatski recept za slavlje nad Japanom.

Iza hrvatskih rukometaša prvo je slavlje na kvalifikacijskom turniru u Varaždinu, naime, bolji su bili od reprezentacije Japana s 14 pogodaka razlike: "Najbitnija je ostvarena pobjeda, naime, smatram da ništa spektakularno nismo mogli učiniti u ovih pet dana što smo svi zajedno na pripremama", započeo je kapetan hrvatske reprezentacije Igor Vori.

"Iako smo bili izraubani i umorni, u prvih deset, 15 minuta prvoga poluvremena pokazali smo maksimalan pristup, dok smo u drugih 15 minuta vidjeli da kada se opustimo, da nas svatko može kazniti što naravno nije dobro. Međutim, skoncentrirali smo se u drugom poluvremenu te smo odradili fenomenalnu utakmicu", nadodao je Vori.

Odmor prije svega

Pred Hrvatskom je sada nastavak kvalifikacija, naime, u subotu i nedjelju očekuju ih novi dvoboji u borbi za OI u Londonu: "Sada se trebamo odmoriti za Čile u subotu, dok nas na kraju u nedjelju čeka Island", kazao je Vori.

Na mišljenje svog suigrača o susretu s Japanom nadovezao se i najbolji desni vanjski rukometaš ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Srbiji, Marko Kopljar: "Odigrali smo u skladu s očekivanjima iako nam pad u prvome poluvremenu uistinu nije trebao. Međutim, na kraju smo susret u drugom dijelu riješili čvrstom obranom, kontrama i pogotcima s krila."

"Japanci su brzi, spretni s loptom, fizički su skočni, ali im nedostaje snage u samoj završnici. U obrani igraju jako dobro, dosta su pokretljivi te je stoga bilo bitno da i mi dobro odigramo u obrambenom dijelu kako bi ih mogli iskontrirati i postići što više lakih golova", izrazio je Kopljar svoje viđenje Japana, ali i taktiku za hrvatsku pobjedu.

Subota Hrvatskoj donosi ogled s Čileom, a nova pobjeda osigurava nastup na Olimpijskim igrama: "Sada krećemo s pripremama za Čile, ne znamo puno o njihovoj reprezentaciji, no idemo po pobjedu i to je ono najvažnije", za kraj je kazao Kopljar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!