OI 2012 - Završnica (M), polufinale, 10.08.2012, 21:30 h
Francuska
Francuska 25:22 Hrvatska
Hrvatska

Kauboji ostali bez finala, Francuzi na krilima Omeyera idu na Šveđane

Ivana Strahija • petak, 10.08.2012.
Kauboji ostali bez finala, Francuzi na krilima Omeyera idu na Šveđane
Foto: FaH

Hrvatska je ostala bez finala Olimpijskih igara. Francuzi su jednostavno bili bolji, Hrvati ni slični onom što su prikazivali u prvom dijelu turnira, a Omeyer s 19 obrana jednostavno fantastičan...

Prvo poluvrijeme za Hrvatsku kao iz noćne more. Kauboji su na francuski gol uputili čak 28 šuteva, punih 10 više od Francuza na hrvatski, no svega je 10 lopti pronašlo svoj cilj. Nevjerojatni Omeyer, koji je i opet potvrdio svoj status kralja među vratnicama, imao je 13 obrana i doslovce je izluđivao hrvatske šutere. Obranio je i penal Čupiću, a nikako nisu pomogle ni lopte koje su bile čisti promašaji.

U jednom su trenutku Francuzi imali i 5:1, a tek je ulaskom Balića u igru i Loserta na vrata, pošto je Alilović imao svega jednu obranu, Hrvatska uhvatila priključak.

Drugo poluvrijeme nije donijelo traženo, bolju igru Hrvatske, iako je zahvaljujući Losertu rezultat došao do -1 odmah na početku. Francuzi su međutim bili jednostavno bolji, igrali su pametno i tjerali Hrvate da prate njihov ritam, a kad su u 55. minuti došli do +4 više nitko nije vjerovao da se Hrvatska može vratiti.

U prvih 30 minuta Hrvatska je bila neprepoznatljiva, jako daleko od one moćne mašine koja je na koljena bacala svoje protivnike na ovom olimpijskom turniru. Drukčije se ne da opisati niz od pet napada bez pogotka, u kojima je Omeyer obranio šuteve Lackovića, Kopljara i dvaput Duvnjaka, dok je Čupić promašio. Francuzi problema s realizacijom nemaju, pa tek na 3:0 Gojun postiže prvi hrvatski gol.

No, opet je to za dugo bilo to, jer ne prolaze pored Omeyera lopte Vorija i Duvnjaka, a ni Čupić sa sedam metara ne predstavlja mu problem. Isključen je potom francuski ministar obrane Dinart, pa se uz dva gola Horvata Hrvatska vraća u život (5:3).

Francuzi međutim znaju natjerati Hrvate da igraju onako kako oni žele te se drže na dva gola prednosti. U 21. minuti je Slavko Goluža konačno odlučio promijeniti vratara te umjesto Alilovića s jednom obranom na gol šalje Loserta, a u igri je i Balić. Maestro odmah stvara prilike za pogotke, iskusni Losert piše važnu obranu, te Hrvatska dolazi do 9:8.

Omeyer ne prestaje sa svojom dobrom rolom na francuskim vratima, ne prolaze Buntić ni Duvnjak, dok Horvat sa sedam metara žestoko trese vratnicu. Raspoloženje je ipak nešto bolje te se na odmor ide s 12:10. Statistika je ipak porazna, Duvnjak ima 0/6, Lacković, Kopljar i Bičanić 0/2, a jedino je Horvat imao vrlo dobrih 5/6, dok je Losert u deset minuta skinuo tri od šest lopti upućenih na svoj gol. S druge strane, Karabatić 3/4, Abalo 4/5, Guigou 2/2, a Omeyer 13 obrana.

U drugo poluvrijeme Hrvatska ulazi raspoloženo te na krilima sjajnog Loserta Štrlek odmah smanjuje na -1. To je hrvatskim navijačima dalo nadu da će Kauboji odigrati mnogo bolje drugo poluvrijeme, no to se jednostavno nije dogodilo. Umjesto toga, nakon sedam minuta igre, Francuzi ulaze u seriju od četiri pogotka, u kojima pogađaju Accambray, Honrubia, Narcisse i Barachet, dok Lacković i Kopljar gube svoje lopte, a Omeyer brani šut Buntića.

No, i nakon 18:14 se Kauboji ne predaju. U 44. minuti opet je u igri Balić, a uskoro je isključen i B. Gille, pa Lacković i Horvat uz pomoć Duvnjaka smanjuju na 18:16. Vuković tada, umjesto da u potpunosti uhvati priključak, radi prekršaj u napadu, i sve dobro što je napravljeno odlazi u nepovrat.

U posljednjih deset minuta Hrvati su zaigrali nešto bolje u obrani, pa su Francuzi četiri minute bez pogodaka. U minuti odmora izbornik Goluža traži bržu loptu u napadu, no njegovi izabranici nikako da zatresu francusku mrežu.

Post konačno prekida Narcisse na asistenciju Baracheta te su u 54. minuti Francuzi opet na +4. Bičanić i Lacković drže Hrvatsku na toj razdaljini, no kad je Sorhaindo ukrao loptu u 59. minuti i pogodio za 25:20, Francuska je mogla početi slaviti.

Hrvatska će tako igrati za broncu, protiv Mađara u nedjelju u podne, dok će Francuzi dobiti priliku obraniti zlato iz Pekinga protiv Šveđana u 16 sati.

Francuska – Hrvatska 25:22 (12:10)

Olimpijski rukometni turnir, polufinale
Suci: Abrahamsen, Kristiansen (Norveška)

Francuska: Karaboue (0 obrana), Omeyert (19 obrana), Fernandez 1, Dinart, Barachet 2, G.Gille, B. Gille, Narcisse 4, Honrubia 4, Karabatić 3, Accambray 3, Abalo 4, Sorhaindo 2, Guigou 2
Izbornik: Claude Onesta

Hrvatska: Losert (9 obrana), Alilović (1 obrana), Balić 2, Duvnjak, Lacković 4, Kopljar, Vori 1, Gojun 1, Horvat 6, Vuković 1, Bičanić 3, Buntić 1, Štrlek 3, Čupić
Izbornik: Slavko Goluža

SEDMERCI: Francuska 1/1, Hrvatska 1/3
ISKLJUČENJA: Francuska 4 minute, Hrvatska 4 minute

OI 2012 - Završnica (M)

polufinale

Mađarska26:27Švedska
Francuska25:22Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

OI 2012 - Završnica (M)

polufinale

Mađarska26:27Švedska
Francuska25:22Hrvatska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10811.08.2012. u 13:41
    pa eto moj odgovor za pitanje zasto nije Ivano igrao: Tu su u igri tenzije izmedu njega i Goluze, ko zna odkad vec, ali su se garant tijekom ovog turnira povecale, pogotovo kroz njegovo neigranje u bitnim situacijama.  Sve Vam kaze to da Ivano sam ostaje u dvorani poslije Tunisa i jucer, i da... [više na forumu]
    narada108
  • PeroH11.08.2012. u 11:07
    Jesi li ti uopće gledao utakmicu? Čupić je izašao nakon što je imao šut 0/3, ušao je Horvat koji je do kraja utakmicu imao realizaciju 6/8. Tu ti možda leži odgovor zašto Čupić nije više igrao...
    PeroH
  • Obrisan korisnik11.08.2012. u 09:57
    gospodo draga je volim ovu ekipu ali ona je psihički nespremna za sudar s francuzima, a to je ono što odvaja pobjednike od gubitnika ta mentalna snaga. Svaki put gubimo ključne utakmice, sp hrvatska, ep austrija, polufinale srbija i sad ovo.....prečesto da bi bilo slučajno...jako mi je krivo jer je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • DeceiverOfFools11.08.2012. u 09:45
    http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html - trazite sport handball, nadjite meč od jucer (SF2), i kliknite, i na vremenu od 9:01:00 POCINJE TIMEOUT PA POGLEDAJTE :)))
    DeceiverOfFools
  • DeceiverOfFools11.08.2012. u 09:43
    evo tocne riječi balića na timeoutu u drugom poluvremenu - dva jebena miseca smo se pripremali, sad igramo ovako ko pičke. ovo je sramota, mene je sram, majke mi moje. mene je jebeno sram.. bravo baliću, trebao si ih poslat sve u PM
    DeceiverOfFools