Ostali sportovi

Goluža: "Tehničke pogreške i promašeni šutevi presudili su susret"

Zvonka Keliš • petak, 10.08.2012.
Goluža: "Tehničke pogreške i promašeni šutevi presudili su susret"
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija pretrpjela je poraz u polufinalu Olimpijskih igara. Naime, ponovno joj se na putu našao njen vječni rival, Francuska, koja je ovoga puta bolja bila s četiri pogotka razlike.

Poraz od Francuske u polufinalu Olimpijskih igara za Hrvatsku je označio borbu za treće mjesto na turniru i brončanu medalju, no izbornik Slavko Goluža pronašao je razloge za poraz: "Ne vidim razloga zašto su se igrači uplašili. Loše smo otvorili utakmicu, promašili smo dva zicera i penala, dok je Omeyer izvanredno reagirao. Nakon što smo ih stigli nismo znali poentirati i to je to", izjavio je hrvatski izbornik za HRT.

"Nsimo imali protok lopte u napadu, a kada smo ih u drugom poluvremenu stigli nismo realizirali polukontru. Previše je ovo bilo tehničkih pogrešaka za ovakvu utakmicu", dodao je Goluža.

Prokomentirao je Goluža i hrvatski napad i sve ostalo što se zbivalo: "Ne možemo u susretu mijenjati tri, četiri igrača, zato Balića nisam stavio prije u susret kada je Duvnjak promašivao nego sam čekao posljednjih 15 minuta da igra."

"Ponavljam, kada smo ih imali trebali smo ih stisnuti, no mi prilike koje smo imali nismo znali iskorstiti. Tako kako smo igrali nismo mogli pobijediti. Nismo imali gustoću u obrani, prebacivali su nam Francuzi sve na prednjega igrača, šutirali su nam kroz sredinu i tu je nastao naš najveći problem", izjavio je Goluža.

U igru je ušao i rezervni hrvatski igrač Damir Bičanić kojeg je Goluža zamijenio za polufinalni susret: "Trebao mi je svjež igrač jer sam znao da Duvnjak i Lacković neće izdržati ovaj tempo. Bičanić je bio opasan po gol, no na koncu su nam presudile tehničke pogreške i činjenica da ga smo stisli Francuze nismo znali iskoristiti to."

Pred Hrvatima je u nedjelju borba za bornačnu medalju, a pred Golužom dizanje ekipe za to: "Ovdje smo došli uzeti zlato, no moram biti realan i priznati da su Francuzi danas bili bolji. Sada treba dignuti glave i iz poraza izaći jači i čvršći, pobijediti Mađare i uzeti broncu", zaključio je Goluža te se na koncu osvrnuo i na proučavanje francuskog vratara pred sam susret: "a savladavanje Omeyera trebali smo više koncentracije, no igrali smo sa zadrškom pa je on dobro branio. Više smo mi njega zapravo pogodili nego što je on dobro branio."

OI 2012 - Završnica (M)

polufinale

Mađarska26:27Švedska
Francuska25:22Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

OI 2012 - Završnica (M)

polufinale

Mađarska26:27Švedska
Francuska25:22Hrvatska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2012. u 18:36
    balić gotovo nikad nije dobio francuze. btw, tekmu smo izgubili u našoj obrani. moglo se očekivati da će nas francići uspjeti blokirati, uvijek to učine. problem je što mi nismo znali zaustaviti njih. a moglo se, no to ne ide s blokerima poput gojuna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2012. u 18:33
    goluži bi bilo bolje da prouči na snimci utakmice akcije kojima su francuzi izigravali našu obranu, i trikovi kojima je francuska obrana opstruirala našu napadačku kombinatoriku. i jedno i drugo je vrhunski taktički osmišljeno i provedeno. umjesto da se vadi na individualne pogreške onesta je ako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2012. u 16:00
    Goluža je takav kakav je, ali nije on sve kriv. Protiv Francuza je i Červar gubio na identičan način. Jeste slušali time-outove naše, šta im je Goluža govorio? Sve što i vi sad govorite, ali jednostavno to nisu mogli sprovesti. Golužine greške su da nije vodio 2... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2012. u 11:46
    da je goluza čovjek ovako bi izgledao naslov članka: žao mi je, prekasno sam uveo Balića u drugom djelu...
    Obrisan korisnik
  • Kojot_5011.08.2012. u 09:36
    http://www.youtube.com/watch?v=jTQIUyCqRuw
    Kojot_50