Ostali sportovi

Duvnjak: "Osobno jedna od najgorih utakmica koje sam odigrao"

Iz Londona:Maja Giljanović • petak, 10.08.2012.
Duvnjak: "Osobno jedna od najgorih utakmica koje sam odigrao"
Foto: FaH

Nakon šest pobjeda hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je i prvi poraz i u nedjelju će, posljednjeg dana Olimpijskih igara u Londonu, u 12 sati po hrvatskom vremenu pokušati spasiti stvar. Zaboraviti Francusku bit će teško, ali u susretu protiv Mađarske ulog je brončana olimpijska medalja.

Kapetan Vori bio je u šoku: "Što da kažem, ne znam stvarno. Nemam objašnjenja zbog čega smo bili u takvom grču, nismo vjerovali u ono što smo dosad radili, prepali smo se. Vidjelo se to u prvih 20 minuta, promašili smo toliko zicera. Ne znam zbog čega toliki respekt. Glava mi je u kaosu, dva mjeseca trenirali smo kao manijaci, rintali za zlato i onda danas propustimo šansu, imali smo veliku šansu i nismo je iskoristili".

Možete li se dignuti do nedjelje i protiv Mađarske uzeti broncu? "Nemam pojma. Iskreno nisam došao ovdje po broncu ni po srebro, došao sam i ja i cijela ekipa po zlato, od kraja lipnja smo na pripremama, prvi smo počeli. Motiva ima, ali u glavi mi je džumbus i košmar", izjavio je nakon polufinalnog poraza od Francuske Igor Vori.

Domagoj Duvnjak je nastavio: "Omeyer nas je ubio, a mi nismo bili pravi. Osobno ovo je jedna od najgorih utakmica koje sam odigrao. Tako se to poklopi, takav dan. Pobjeda Francuske potpuno je zaslužena, ljut sam, pardon, to je to".

Zlatko Horvat, najbolji strijelac Hrvatske sa šest golova, se nadovezao: "Imali su sreću u četvrtfinalu, ali nas su pobijedili potpuno zasluženo ili možda bolje reći nije Francuska pobijedila, mi smo izgubili. Imali smo šanse, ja sam i 10 minuta prije kraja još mislio da ih možemo prestići. Mogli smo s njima, ali ne znam zbog čega nedostajalo nam je koncentracije u završnici. Vukli smo cijelo vrijeme, ali nedostajao je završni pas, ili smo krivo dodali ili smo 'fulali' ili je nedostajalo hrabrosti pucati. Napravili smo previše tehničkih pogrešaka i pobijedili sami sebe. Stvarno šteta, po meni smo bolja, kompletnija reprezentacija".

Blaženko Lacković je zaključio: "Nakon šest pobjeda stigao je i poraz, poraz koji jako boli. Znali smo da neće biti lako, da Francuzi imaju širinu, da su ekipa s glavom i repom. Pokušavali smo sve, 6-0, 5-1, ali Omeyer je bio prevaga, svaki put kad bismo se približili, on nas je vraćao na distancu". Ima li u momčadi snage, vratiti se iz knock-downa i protiv Mađara uzeti broncu? "Idemo po tu medalju. Toliko smo htjeli, toliko dali, zaslužili smo naplatiti sav trud i rad i otići s medaljom oko vrata".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir11.08.2012. u 12:18
    Nema kukanja i plakanja, glave gore, treba uzeti broncu!!!
    Mithrandir
  • Kojot_5011.08.2012. u 09:10
    i uvijek se useru!
    Kojot_50
  • Kojot_5011.08.2012. u 09:09
    8 polufinala i 4 finala od Atene kod toga treba raditi uvijek zakažu kad je najvažnije,to nije neka velika novost
    Kojot_50
  • Obrisan korisnik11.08.2012. u 03:09
    Mislio sam da će Duvnjak dostojno naslijediti Balića,ali nema šanse.maestro se rađa jednom u 100 godina.U svakoj bitnoj utakmici Dule zakaže.
    Obrisan korisnik
  • adrian11.08.2012. u 02:57
    To jednostavno nije tocno. Losert je sjajno branio. Bas rijetkost da nam golman proradi protiv njih. Duvnjak kao i Balic (pogotov u sadnjih 5 godina) nema neki ekstra sut kao ni Lackovic ili Buntic. Kad kazem ekstra sut, mislim da  redovito i sigurno zabiju golmanu klase Omeyera ili Hvidta... [više na forumu]
    adrian