Ostali sportovi

Vori: "Dva smo mjeseca ginuli za zlato, a sad se nećemo boriti za njega"

Zvonka Keliš • petak, 10.08.2012.
Vori: "Dva smo mjeseca ginuli za zlato, a sad se nećemo boriti za njega"
Foto: EPA

Rukometna reprezentacija Hrvatske u polufinalu je Olimpijskih igara poražena od Francuske, a hrvatskim igračima sada ostaje žal za propuštenim prilikama i borbom za zlato te se moraju okrenuti susretu za brončanu medalju koji slijedi u nedjelju.

Hrvatski kapetan Igor Vori nije mogao biti zadovoljan kako porazom tako ni prikazanom igrom Hrvata u dvoboju s Francuzima: "Pošteno je reći da smo se stvarno usrali od straha", za početak je za HRT kazao Vori te je dodao: "Promašili smo dosta zicera u utakmici i u drugom polouvremenu nismo realizirali čiste prilike i to je to, ne preostaje mi drugo nego čestitati Francuzima."

"Moram reći da su nas Francuzi uspavali, stoga nije bilo trke već igra šest na šest kakvu su oni htjeli. Primijenili su svoju igru, igrali su paametno, u napadu jako dugo, dok nama obrana pogotov u prvom dijelu nije bila dobra, naime, Mirko nam je bio kao na streljani", dodao je Vori.

Nije hrvatski kapetan imao mnogo toga za reći te je na koncu samo kazao: "Izgubili smo utakmciu i to je to. Trebamo se sada dobro oporaviti jer smo dva mjeseca ginuli za zlato, a sada smo izgubili svaku nadu za njega. Slijedi na borba za brroncu."

Njegov klupski i reprezentativni suigrač, Blaženko Lacković, također je s terena izašao tužna lica i vidno razočaran: "Cijelu smo se utakimicu tražili, no nismo je uspjeli prelomiti na našu stranu. Omeyer je danas bio nemoguć, on je bio faktor koji je odlučio utakmicu."

"Dobro smo se pripremili za susret, no nismo pronašli ritam kao u proteklim utakmicama, a oni su jedna od top reprezentacija svijeta. Unatoč tome trebali smo danas bolje reagirati", dodao je Lac.

Pred Hrvatima je sada susret za brončanu medalju do kojeg se trebaju dobro oporaviti: "Svi smo zdravi i to je dobro za utakmicu za broncu. No, pogledavši natrag na susret, sigurno je da smo obranama Omeyera izgubili na našoj sigurnosti, dok u obrani nismo bili fanatični kao što to znamo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • gerrard11.08.2012. u 04:49
    pa i treba te bit sramota zbog tako glupog komentara..šta misliš da njima nije krivo što su izgubili?!?!?da oni nisu htjeli pobjediti?!?! jednostavno ih danas nije išlo, loš ulazak u utakmicu odrazio se na našu igru u cjelosti..
    gerrard
  • Obrisan korisnik11.08.2012. u 01:21
    Ajde Vori ti si neki kapetan, napunio si gaće prije nego što si izašao na parket. Još u intervjuu poslije Tunisa govoriš pred cijelom državom kako ste htjeli izbjeći Francuze?!?! Ako nam se kapetan tako kukavički postavlja, moš mislit kakvi su ostali. Alilović kao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis11.08.2012. u 01:02
    pa cim nazivas cervara budalom ispadas najveca budala. zacepi, ispast ces pametniji.
    cameosis
  • Obrisan korisnik11.08.2012. u 00:16
    E moj Igore, nisi baš danas ginuo na terenu. Bez hrabrosti ste igrali i zasluženo izgubili. Kako ovi dosadni francuzi nas muče.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2012. u 00:15
    Lino Červar, Slavko Goluža, ... Možemo li naći još veću budalu?
    Obrisan korisnik