Rukomet

Goluža: "Isprika navijačima, ovako se ne igra polufinale"

Ivana Strahija • subota, 26.01.2013.
Goluža: "Isprika navijačima, ovako se ne igra polufinale"
Foto: EPA

Razočaravajućih 24:30 izjednačilo je ukupni broj pobjeda i poraza Hrvata i Danaca, no kako uvijek najviše boli upravo onaj posljednji poraz, tako su iz hrvatskog tabora dolazile samo tužne riječi...

Prvi je do HRT-ovih mikrofona stigao Drago Vuković, koji je u susretu iskrenuo nogu i uspio je odraditi tek petnaestak minuta: "Takav je to sport, iskrenuo sam nogu." Što se pak utakmice tiče, kazao je: "Ne znam zašto i kako, ali evo dogodilo nam se u posljednje tri utakmice. Nismo bili glavama u igri. Trebamo izvući pouke iz toga, ali nikako da izvučemo."

Priznao je da je Francuska potrošila snagu Kauboja: "Htjeli smo, jako smo htjeli u finale, ali nismo jednostavno bili glavama unutra. Ipak, mislim da ćemo moći do bronce. Sad samo trebamo dići glavu i stisnuti zube..."

Izbornik Slavko Goluža pak je svoju izjavu otpočeo isprikom: "Ispričavam se svim navijačima, ovako se ne igra polufinale. Prosuli smo sav trud kojeg smo do sada uložili na Svjetskom prvenstvu."

O problemima tijekom utakmice je rekao: "Nismo dobro otvorili, nismo stajali kako smo trebali. Rekao sam igračima da nam treba veliko srce i hladna glava, ali mi nismo bili koncentrirani. Trebali smo više strpljenja u napadu, a o obrani dovoljno govori to što smo prvi gol primili već u šestoj sekundi."

Ima još nekih pojedinosti koje su doprinijele poraz, naglasio je hrvatski izbornik: "Dule je imao temperaturu cijelu noć, a Vuković, na kojeg smo jako računali jer je bio svjež i odmoren završio je kako je završio. Ulazak u utakmicu bio je strahovito loš, potom smo potonuli, a to je sve još bilo kako-tako u prvom poluvremenu, da bismo u drugom sve pogoršali. Mogu jedino žaliti i ispričati se."

Potrošila je Francuska Hrvate, rekao je i Goluža: "Trebali smo se više kretati, ali smo bili bez svježine i mučili smo se. Sve što smo dogovorili nismo ispoštovali, a sve ono što nas je do sada krasilo, brzi protunapad, sjajna obrana, to nismo imali. Razbranili smo Landina i pobjedu nismo zaslužili."

Gdje je bio Igor Vori, interesiralo je HRT-ovog novinara, no izbornik nije dao odgovor: "Nije problem bio pivot, nego vanjska linija. No, treba krenuti od obrane i tu tražiti najveći problem."

Hoće li se nakon takve utakmice i poraza Hrvatska uspjeti dignuti i pobijediti Slovence? "To je sve samo u našim glavama. Ako odlučimo, Slovence možemo pobijediti. Ne smijemo se predati i moramo srce ostaviti na terenu."

Najviše je pogodaka za Hrvatsku postigao Damir Bičanić, šest, no priznaje kako je izmoren, a slično je i s ostalim vanjskim igračima: "Imamo ogromnu minutažu, Lacković nam je na tribini i Francusku smo odradili praktički s tri beka", kazao je i dodao: "Dule i ja smo kao dva iscijeđena limuna."

On je pak o tijeku utakmice rekao: "Katastrofa smo ušli u utakmicu, a posebno ljute sve te odbijene lopte koje nismo ulovili. Da jesmo, sigurno bismo imali sedam-osam polukontri više. Obrana je bila loša i kad se sve to skupi, teško je pobijediti."

Vremena za odmor nema, Hrvatsku već u subotu od 19 sati čeka Slovenija u susretu za treće mjesto: "Vuković nam je sad najvažniji, i za obranu i za napad, moramo ga oporaviti", zaključio je Bičanić.

SP 2013 - Završnica

polufinale

Španjolska26:22Slovenija
Hrvatska24:30Danska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2013 - Završnica

polufinale

Španjolska26:22Slovenija
Hrvatska24:30Danska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • terrible26.01.2013. u 17:30
    pa nismo mi razbili francuze na način na koji si mi tepamo da jesmo. niti je itko tko se imalo razumije u rukomet mislio da na temelju utakmice protiv francuza možemo neopterećeno protiv danaca. goluži ću uvijek skinuti kapu za sve što je napravio u rukometu ali ću uvijek i reći za njega da nije... [više na forumu]
    terrible
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 13:12
    ti imaš tako, to čak nije ni zaostalo razmišljanje, to je kontra svake logike, idiotsko razmišljanje. šta misliš kako se napredak ostvaruje, kako nastaju inovacije. ljudi nisu doktori znanosti pa ne smiju promišljati o stvarima? tako se nikad ne bi pomaknuli s početne točke. šta misliš kako je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • kev26.01.2013. u 13:06
    Ma što reći osim da nas je koštalo finala kemijanje sa "talentom" Mandalinićem , glupost sa tri pivota te vječno čekanje za Marka Kopljara koji u 5 godina čekanja ima jedan bljesak i ništa više...Ovako stvarno je velika čast biti među 4 na svijetu ali isto tako je činjenica da je rukomet sport koji... [više na forumu]
    kev
  • Vjeran26.01.2013. u 12:24
    Siguran sam da svatko od ovih brojnih kritičara kod sebe doma ima niz uzastopnih naslova najboljeg na svijetu u poslu kojim se bavi. Stoga s punim pravom kritiziraju.Osobno, bio bih izrazito zadovoljan da sam, u svojoj profesiji, 4. na svijetu.Zamislite da je naša Vlada, naše vodstvo, četvrto po... [više na forumu]
    Vjeran
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 12:11
    Koliko će dugo Goluža/Gobac zavaravati i onesposobljavat hrvatski rukomet i hrvatske sportaše svojom nesposobnom i pokvarenom samodopadnošću ???
    Obrisan korisnik