Rukomet

Wilbek: "Važno je bilo pobijediti, ne možeš igrati za zlato ako ispadneš u polufinalu"

Ivana Strahija • subota, 26.01.2013.
Wilbek: "Važno je bilo pobijediti, ne možeš igrati za zlato ako ispadneš u polufinalu"
Foto: EPA

Pobjeda Danske nad Hrvatskom od 30:24 donijela je europskim prvacima veliku sreću i dodatno samopouzdanje, koje će im trebati u srazu protiv Španjolaca u nedjelju.

Nakon što je Danska Hrvatsku izbacila iz borbe za zlatno i gurnula u susret sa Slovenijom, strateg pobjedničke momčadi Ulrik Wilbek bio je oduševljen: "Apsolutno fantastično! Moji igrači odradili su izvanredni posao."

Posebno se zahvalio na podršci navijača u Barceloni: "Navijanje je imalo veliku važnost. Što pak se igre tiče, presudila je naša odlična obrana te kontranapadi koji su bili bolji od hrvatskih."

Nije se Wilbek zadržao samo na tome, već je dodao: "Sanjao sam o ovakvoj igri, nadao se da je možemo ostvariti. Upravo kako smo dogovorili, pritiskali smo Hrvate od samog početka, radili malo promjena obrana-napad, radili daljnji pritisak preko kontranapada i Hrvati se s time jednostavno nisu mogli nositi."

Osvrnuo se i na probleme s ozljedama u hrvatskim redovima: "Čini mi se da im je nekolicina igrača igrala cijelo Prvenstvo, vidjelo se to po trčanju, mi smo bili mnogo agilniji. Hrvati također nisu mogli protiv naše obrane."

Zvijezda danske reprezentacije, Mikkel Hansen, na ovom prvenstvu baš i nije pokazivao najbolje izdanje, no nakon 60 minuta protiv Hrvatske, izbornik je njime bio zadovoljan: "Proigrao je kako je trebalo, očekujem ga u takvoj formi i u nedjelju. Bilo nam je izuzetno važno pobijediti danas, važnije nego u nedjelju, ne zato što finale nije najveća utakmica Prvenstva, nego zato što ne možeš do zlata ako ispadneš u polufinalu", našalio se Wilbek.

U nedjelju Danci igraju protiv domaćina Španjolaca, a danski izbornik očekuje izuzetno tešku utakmicu, već zbog činjenice što su Španjolci domaćini SP-a: "Učinit ćemo sve da uspijemo, no jako su rijetke pobjede nad domaćinima u takvim utakmicama. Mi smo u tome uspjeli u Srbiji, no da bismo uspjeli u nedjelju, morat ćemo zbilja biti najbolji na svijetu."

Pohvaljeni Hansen tome je dodao: "Hrvati su bili umorni, mi smo imali tu prednost što se nismo toliko trošili. Posebno moram pohvaliti našeg vratara Niklasa Landina, koji je bio sjajan. Radujem se finalu, ići ćemo punom snagom."

Kasper Sondergaard zabio je tri pogotka, a osmjeh mu nije silazio s lica nakon utakmice. Uvjeren je u moć svoje Danske: "Naš posao ovdje još nije gotov. Bolji smo od Španjolaca i uzet ćemo zlato", kazao je za sporten.dk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crovitlaci26.01.2013. u 10:04
    Ova izjava da ne možeš igrat za zlato ako ispadneš u polufinalu je stvarno dubokoumna.
    crovitlaci
  • balaspo26.01.2013. u 09:33
    Kako ne mozes. Pa mi danas igramo za broncu zlatnog sjaja
    balaspo
  • LeBronWade26.01.2013. u 09:11
    ne možeš igrati za zlato ako ispadneš u polufinalu - thank you mr. obvious
    LeBronWade
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 03:05
    zlatni WILBEK,prototip ZLATNOG Cervara
    Obrisan korisnik