Rukomet

Toft: "Kod Hrvata se primijetio umor, ali u idućim će godinama biti u vrhu svjetskog rukometa"

Josip Piršljin • subota, 26.01.2013.
Toft: "Kod Hrvata se primijetio umor, ali u idućim će godinama biti u vrhu svjetskog rukometa"
Foto: EPA

Rukometni reprezentativci Danske u polufinalu Svjetskog prvenstva odigrali su možda i najbolju utakmicu na dosadašnjem turniru. Nisu se nadali tako visokoj pobjedi protiv Hrvatske, no smatraju da će izabranici Slavka Goluže u narednim godinama biti u samom svjetskom vrhu.

Nakon europske titule u Srbiji, Danska će pokušati doći i do svjetskog naslova u Španjolskoj gdje će se u finalu sučeliti s domaćinom. Do zadnje su utakmice Danci došli preko Hrvatske koju su pobijedili s uvjerljivih 30:26. Jedan od najboljih na terenu bio je Rene Toft koji je sjajno odigrao i u obrani i u napadu.

"Odigrali smo izvanredno, a ključnom se pokazala čvrsta obrana. Kod hrvatskih se igrača na terenu primijetio umor. Duvnjak i Vori su vidno bili iscrpljeni što je došlo kao posljedica nakon teške utakmice s Francuskom", rekao je.

Iako je njegova reprezentacija visoko slavila, Toft je uvjeren kako će igrači Slavka Goluže u idućem razdoblju biti među najjačim momčadima na svijetu.

"Hrvatska je na ovom prvenstvu odigrala sjajno i ona će u idućim godinama biti u vrhu svjetskog rukometa", pohvalio je svoje posljednje protivnike Toft.

Kasper Nielsen je bio pomalo iznenađen ovakvim rezultatom na kraju polufinalne utakmice, a istaknuo je glavne faktore danskog uspjeha: "Ovo je bila naša najbolja utakmica na turniru. Imali smo iznimno raspoloženog vratara i obranu, ali ovome se baš nismo nadali", kazao je.

Najboljim igračem utakmice proglašen je Anders Eggert za kojeg hrvatska obrana nije pronalazila rješenje: "Dobro smo se pripremili za utakmicu. Uspjeli smo zaustaviti hrvatske kontranapade i najbolje igrače", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 13:29
    al uvijek je nešto.ili su suci,ili smo se usrali francuza,ili je ovaj imao temperaturu,ili se ovaj ozljedio,ili je ovaj nabio prst metličiću u oko.do kad? jesu li to samo razlozi ili nešto drugo,ne znam.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 12:10
    Umor? Izgleda da Danci nisu odigrali nijednu utakmicu na prvenstvu....Danci su bolji, to je to, pustimo priče o umoru...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 11:23
    slazem se ali mi smo zbog idiota u savezu i na klupi uvijek najbolji drugi ili najbolji treci a o drvenim medaljama da ni ne govorim imamo ih pun izlog
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 09:24
    Hvala na pohvalama Danci I lijepo je to ćuti iz usta protivnika koji te je porazio,samo sad ostaje ono što bi bilo da je bilo....
    Obrisan korisnik