Rukomet

Duvnjak: "Iako smo umorni, skupit ćemo snage i potući se za medalju protiv Slovenije"

Josip Piršljin • subota, 26.01.2013.
Duvnjak: "Iako smo umorni, skupit ćemo snage i potući se za medalju protiv Slovenije"
Foto: EPA

Samo dan nakon što je poražena u polufinalu Svjetskog prvenstva od Danske, Hrvatska će odigrati utakmicu za treće mjesto protiv Slovenije. Premda su rukometaši Slavka Goluže još uvijek utučeni zbog teškog i pomalo neočekivanog poraza, pokušat će skupiti snage da s turnira odu pobjednički.

Hrvatska rukometna reprezentacija ipak se nije uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Na tom su je putu zaustavili Danci koji su odigrali vrlo dobru utakmicu i na kraju slavili s uvjerljivih 30:24. U hrvatskom taboru vlada veliko razočaranje i mnogi se još uvijek pitaju što se zapravo dogodilo u Barceloni.

"Ne znam što se dogodilo, nismo bili pravi, možda je to odgovor. Spriječili su svojom brzinom naše ubojito oružje, a to su kontre i polukontre. Nismo im mogli ništa, ali moram pogledati snimku hladne glave da vidim u čemu je bio problem. Kao da su nam noge bile teške, pune olova, zaista ne znam...", rekao je nakon utakmice Domagoj Duvnjak.

Hrvatski reprezentativac okrenuo se borbi za broncu i smatra kako bi se svi trebali potruditi da je osvoje: "Sada je na redu Slovenija. Iako smo umorni, skupit ćemo snage i potući se za medalju, ipak igramo za treće mjesto. Neće biti 'fajta' s njima, svi smo dobri prijatelji. I ta bi bronca bila velika iako su svi nakon Francuske pomislili da nas nitko ne može zaustaviti", kazao je.

Sličnog je mišljenja i vratar Mirko Alilović koji je skinuo dosta lopti u prvom poluvremenu i održavao Hrvatsku "na životu", ali kao i cijela ekipa, nije bio previše raspoložen u nastavku.

"Previše smo lopti izgubili u napadu, radili previše tehničkih pogrešaka, nismo ni u obrani briljirali. Vjerujem da će sa Slovencima biti još puno teže, mi smo favoriti jer smo bolji. Oni su već dosta napravili samim ulaskom u polufinale i neće biti pod pritiskom za razliku od nas. Valjda ćemo imati malo više sreće nego protiv Danske", nada se Alilović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!